Şaymana Festivali’ne büyük ilgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl beşincisi düzenlenen, doğa ve müzik tutkunlarının iple çektiği Şaymana Festivali dolu dolu üç günün ardından sona erdi.

Şaymana Festivali’ne  büyük ilgi

ŞAYMANA FEST’TE KEDİ VEKÖPEKLERİN BAKIMI BÜYÜKŞEHİR’DEN

Toroslar İlçesi’nin Arslanköy Yaylası’nda gerçekleşen, müzik, eğlence, yarışma ve dansın bir arada bulunduğu Şaymana Fest’te Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri alana kedi ve köpeği ile gelen kampçılar için stant açtı.

Şehir insanı ile doğayı buluşturan, müziğin ritmini doğa ile harmanlayan,  5 yıldır hem müzikseverleri hem de kamp tutkunlarını ağırlayan Şaymana Fest tüm heyecanı ve ritmi ile sona erdi. Festivale maddi manevi destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi de hayvanları ile alana gelen vatandaşlara hizmet vermek için festival alanında yerini aldı.

Stant hayvan sahiplerinin ve hayvan severlerin uğrak noktası oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin Veterinerlik Hizmetleri’ne ait standı, kedi ve köpekleri ile kampa gelen vatandaşların uğrak noktası oldu. Evcil hayvanlar için kuru mama ve su dağıtımını yapan Büyükşehir Belediyesi, iç ve dış parazit ile mücadelenin yanı sıra kuduz aşısı olmayan kedi ve köpeklere tıbbi destekte bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanından festival için gelen vatandaşlar kurulan stantta hem Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik hizmetleri hakkında bilgi aldı, hem de yaşam alanlarında bulunan sokak hayvanları için mama temin ettiler.

“Böyle bir stant beklemiyordum, şaşırdım”

Eşi, kızı ve köpeği ile Şaymana Festivaline ilk kez katılan Süreyya Demiröz, “Eşimle festivale ilk defa katılıyoruz. Festival çok güzel geçiyor. Bizim için çok değişik bir anı oldu ve beklentimizin üzerindeydi. Şimdi de köpeğimizle birlikte veterinerlik standına uğradık. Günümüzde hayvanlara gereken önem ve değer verilmiyor. Belediyenin böyle bir girişimde bulunması güzel. Ben beklemiyordum, çok şaşırdım. Alanda hayvanlarımıza bir şey olduğunda ilgilenecek yetkililer var. Teşekkür ederiz” dedi.

“Hayvanlar adına teşekkür ediyorum”

Festivale üç yıldır katıldığını belirten vatandaş Ahmet Gürbüz ise,  “Bu festivale gelince dinleniyoruz. Festival gayet güzel geçiyor. Çadırımızın yanında otururken Büyükşehir’in veterinerlik standını gördüm. Eşime de söyledim. Bence çok iyi düşünülmüş, başarılı bir iş. Büyükşehir’in hayvanlarla ilgili projelerine çok mutlu oluyorum. Takip ediyorum. Mersin’de ki hayvan barınağının Türkiye’nin en büyüğü, MiyavPark’ın da ilk olduğunu biliyorum. Standın burada kurulmasında       da son derece memnun kaldım” şeklinde konuştu.

Festival alanında gezerken Büyükşehir Belediyesi’nin standını tesadüfen gördüğünü ve bilgi almak için uğradığını belirten Emel Bozoğlu, “Festival alanında geziyordum, Büyükşehir’in standını gördüm. Benim hayvanım yok ama çok seviyorum hayvanları. Geçerken bilgi almak istedim. Vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Ben Mezitli’de oturuyorum ve orada hayvanlarımız çok mutlu. Hayvanlar adına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36