Silifke Ailem Projesi’nde Yer Alan Öğrenciler Konya’da

Mersin Valiliği Koordinasyonunda Silifke Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse öksüz, yetim çocuklar ve ailelerin sorunları hakkında toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin güçlendirilmesi, ilgili aile ve çocukların toplumla bütünleşerek daha güçlü bir birey toplum bağının kurulması amacıyla başlatılan “Silifke Ailem Projesi” kapsamında yer alan öğrenciler için Konya Gezisi düzenlendi.

Silifke Ailem Projesi’nde Yer Alan Öğrenciler Konya’da

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in girişimleriyle 2016 yılında çalışmalarına başlanan ve bu yıl Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Silifke Ailem Projesi içerisinde yer alan 400 öğrenci için Atletizm, Masa Tenisi, Halkoyunları, Gitar, Bağlama, Ebru ve Satranç” kursları devam ederken projede yer alan bu öğrencilerin farklı yöreleri tanıması için Konya gezisi düzenlendi.

100’er öğrencilik gruplar halinde yapılan gezinin ilki temmuz ayında tamamlanırken, ikinci grup gezisi 28 Ekim 2018 günü yapıldı. Gezide Öğrencilerin yanı sıra projede yer alan eğitmenler ve proje idari personeli ve sağlık görevlileri yer aldı.

Öğrenciler Konya’da ilk olarak Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesini ve buradaki müzeyi gezerken rehberlerden bilgi aldılar, ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Bilim Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler burada da uzmanlar tarafından dünya tarihine damga vurmuş Türk bilim insanlarının buluşları, uzay, robotlar, diğer bilim dalları ile ilgili bilgi alırken, 3 boyutlu film izleme keyfini de yaşadılar. Çocuklar daha sonra Konya şehrini tanırlarken, gezinin son bölümünde içerisinde oyun alanları, kahramanlar ve ülkemizde bulunan tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığı 80 binde devri alem parkını ziyaret ettiler.

 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36