Silifke Rotary tarihi eve hayat verip, kulüp evi yaptı

Silifke Rotary tarihi eve hayat verip, kulüp evi yaptı

Silifke Rotary tarihi eve hayat verip, kulüp evi yaptı

 

Silifke Rotary Kulüp Evi, Mukaddem mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.

Silifkeli iş adamı Alp Ravanoğlu’nun atalarından kalan tarihi ev, Rotary Silifke Kulübünün tadilat etmesiyle hayat buldu.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Tarihi evi Silifke Rotary Kulübü’ne bağışlayan Alp Ravanoğlu, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmak üzere olan evi hayata döndüren kendisinin de üyesi olduğu Silifke Rotary Kulübüne teşekkür etti.

 Yaklaşık 6 aylık emeğin sonucunda tadilat edilen evin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Mukaddem mahallesinde gerçekleşen Silifke Rotary Evi’nin açılışına;  Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Rotary Kulübü Başkanı Fatma Atalay, UR.2430. Bölge Guvetnörü M.Hakan Karaalioğlu ve eşi Feza Karaalioğlu, Bölge sekreteri Serdar Vetem ve eşi Pelin Vetem, Guvernör yardımcısı Tarkan Kandır, Mersin Rotary Kulübü dönem başkanı Burak Hosta, Mersin Rotary Kulübü üyeleri, Mersin Olba Rotary kulübü başkanı Caner Delil ve eşi, Adana Güney Rotary kulübü başkanı Berkan Karataş ve eşi, kulüp sekreteri ve saymanı ve bağışçılar katıldı.  

 

Kulüp evinin açılış kurdelesinin kesiminin ardından, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu kulüp anı defterine günün anlam ve önemi ile ilgili yazı yazarak, kulübün ilçede yapılacak etkinliklerinde ve çalışmalarında başarılar diledi.

 Kaymakam Emiroğlu, ‘insan için yapılacak olan her şey için bizler yanındayız. Silifke Rotary Kulübü  burada bulunan eski eve hayat vermiş. İnşallah bu binada alınacak kararlarla Silifke ve Silifke’nin geleceğine yapılacak projelere imza atacaksınız, bizlerde idari anlamda her türlü desteği sunacağız” dedi. 

 

UR.2430. Bölge Guvetnörü M.Hakan Karaalioğlu ise, “Böyle bir organizasyonda bulunmaktan gururluyum.  6 ay önceki gördüğüm evle şimdi açılışını yaptığımız ev arasındaki fark gurur duymamıza neden oldu. Bu güzel tarihi eseri ortaya çıkarmak ve zannediyorum ki bölge içinde örnek olacaktır. Tıpkı bir Safranbolu ve Beypazarı gibi olabilecek konumda bir öncülük yaptınız.  O nedenle Silifke Rotary Kulübümüze çok teşekkür ediyoruz. Burada bizlere varlığı ile destek veren Sayın Kaymakamımız Ersin Emiroğlu’na çok teşekkür ederiz. Bizler devletimizin varlığı ve devletimizle birlikte bu isleri yapıyoruz.” Dedi.

 

Ardından Silifke Rotary Kulübü Başkanı Fatma Atalay da yaptığı konuşmasında ,’’ Kulüp üyemiz Alp Ravanoğlu’nun ailesine ait olan Mukaddem mahallesinde yer alan taş ev kulüp faaliyetlerimizi bir çatı altında gerçek bir aile bağlılığı ile yürütebilmemiz için kulübümüzün kullanımına bağışlanmıştır. 6 ay gibi bir süreçte kullanılabilir hale getirdiğimiz kulüp evimizin Silifke için hayırlı olmasını dileriz.  Burada bulunan misafirlerimize bizimle birlikte bu mutluluğu yaşadıkları için de ayrıca teşekkür ederim.’’ Dedi

 

 Yapılan konuşmaların ardından Silifke Rotary Kulübü Başkanı Fatma Atalay tarafından bağışçılara teşekkür plaketi verildi.  Ayrıca Evin tadilat ve yapım işlerini takibini üstlenen Kıvılcım Doğdu’ya ise ayrıca teşekkür plaketi sunuldu.

Açılış, hatıra fotoğrafının ardından son buldu. 












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36