Silifke TSO’dan örnek proje

Silifke TSO her üye için bir ağaç dikerek hatıra ormanı oluşturdu.

Silifke TSO’dan örnek proje
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası “Bir Üye Bir Fidan” projeleri kapsamında Silifke ilçesine bağlı Kargıcak mahallesinde Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile hatıra ormanı oluşturdu.

Uygun görülen hatıra orman alanına fidan dikme etkinliğine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve üyeleri,  Kargıcak İlkokulu Öğretmen ve Öğrenciler, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ticaret Odasının her üyesi için bir fidan dikiminin gerçekleştirildiği etkinlikte 2 bin adet biberiye ve incir fidanları dikildi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ağaç dikim töreninde yaptığı konuşmasında,  ormanlardaki boş ve bakımsız alanları değerlendirmek ve ağaçlandırarak verim sağlamak için böyle bir çalışma içine girdiklerini belirterek, “Odamız adına bir hatıra ormanımız olsun istedik. Yeşile olan sevdamızdan yola çıkarak, bu ormanda ‘bir üye bir fidan’ sloganıyla her üyemizin bir fidanı olmasını istedik. Hatıra ormanımıza büyük destek veren başta Kaymakamımıza ve Orman Bölge ve İşletme Müdürlüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinliğimize katılıp bizleri onurlandıran diğer kurum temsilcilerine, öğrenci ve öğretmenlerimize ve tüm vatandaşlarımıza ayrıca minnettarım. Burada dikimini yapacağımız fidanlar bizler için ölümsüz bir anı olacağı gibi, gelecek nesillere aktarılmış bir miras olacaktır.” Dedi.

Hatıra ormanına fidan dikimi yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kargıcak ilköğretim okulu öğrencileriyle beraber dikilen fidanlara can suyu verdi.

Kaymakam Cinbir, düzenlenen ağaç dikimi etkinliği ile doğaya ve çevreye gösterdikleri duyarlılık için ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Kaymakam Cinbir, ‘Doğanın zenginleşmesinde bizimde bir payımız olmasından dolayı mutluyuz” dedi. Gelen konukların hepsi birer fidan dikerek projeye destek verdi.

Yapılan ikramların ardından günün anısına bol bol fotoğraf çekildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
www.facebook.com/media/set/







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36