Silifke’de Genç Çiftçi projesi meyvesini vermeye devam ediyor

Mersin’in Silifke ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi’nden yararlanan 4 çocuk annesi Mehtap Göküş, sera kurup istiridye matarı yetiştirmeye başladı.

Silifke’de Genç Çiftçi projesi meyvesini vermeye devam ediyor

120 metrekarelik alanda 10 ton bitkisel ve hayvansal atıktan oluşturulan kompostu ile sera kurdu ve mantar üretmeye başladı. İlk hasadına Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, ve Tarım Orman İlçe Müdürü Yusuf Gün ile yapan Kadın girişimci Göküş, 27 bin liraya mal ettiği serasıyla 3 ayda 3,5 ton mantar yetiştirme hedefliyor.

 

Silifke’nin Arkum Mahallesi'nde yaşayan Mehtap Göküş, Genç Çiftçi Projesi’ne yaptığı başvurunun ardından projesi onay aldığını,  120 metrekarelik alanda bir sera kurduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 ton mantar kompostu kullandığını sözlerine ekleyen Göküş, yetiştirmeye başladığı mantarlarında ilk hasadını bugün hep birlikte yapmanın gururunun yaşadığını söyledi.

Bir ay önce başladığı sera işinin meyvelerini kısa bir zaman içerisinde almanın da ayrı bir mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekleyen Mehtap Göküş, "Genç Çiftçi projesi sayesinde mantar seramızı oluşturduk. 1 ay gibi kısa sürede ürün elde etmeye başladık. Şu anda hasat ettiğimiz mantarların kilosunu perakende 10 TL’den satıyoruz. Daha önce bana yapamazsın, edemezsin diye söyleyen kadınlara da örnek oldum ve şuan onlarda proje hazırlama telaşına düştü. Şimdi onlara tecrübelerimi anlatıyorum. Bütün kadınların iş güç sahibi olmasını istiyorum" dedi.

 

'KADINLARI HİBE DESTEKLERİNDEN YARARLANMAYA ÇAĞIRIYORUM'

 

Proje kapsamında kurulan mantar serasını ve Mehtap Göküş’ü ziyaret eden ve ilk hasadını birlikte yapan Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun Bütün kadınları hibe desteklerinden yararlanmaya çağrısında bulundu.

Oda Başkanı Doygun, "Örnek çiftçi ve kadınlara öncü olan çiftçimiz Mehtap Göküş Ziraat Odamızın öncülüğünde Genç Çiftçi projesinde başvurdu. Projesi onaylanan çiftçimiz şu anda ürününü hasat etmeye başladı. Ziraat Odamız ve Tarım Orman İlçe Müdürlüğü'nün de destekledikleri ile daha da kaliteli ürünler elde ederek ekonomiyi kazandıracağına inancımız tam. Üreticimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36