Silifke’de incir hasadı başladı

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi.

Silifke’de incir hasadı başladı
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi. İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü belirten Doygun, hasat edilen incirin Ankara, Antalya, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerine gönderildiğini belirtti.

Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, “Burada yetişen incirler Göksu Vadisi’nin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. Yöremizin sahip olduğu mevsimsel özellikler nedeniyle incirin diğer bölgelere nazaran daha erken hasadına başlanması ve organik üretim yollarıyla üretilmesi de incirin yoğun ilgi görmesini sağlamaktadır. Bu gibi fırsatlarla ürününü iyi fiyata satan hasat sahiplerinin de yüzü gülüyor” dedi.

İncir Pazar ve manavlarda ise 6-8 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36