Tescilli Keben narı üreticisine ağırlığınca kazandıracak

Mersin'in Silifke ilçesinde Göksu vadisinde yetişen ve ağırlığı 2 kiloya kadar ulaşan Tarım ve Orman Bakanlığından tescilli Keben narının üreticisine kazandırılması bekleniyor.

Tescilli Keben narı üreticisine ağırlığınca kazandıracak

Türkiye genelinde düzenlenen tarım fuarlarında Silifke Tarım Grubu adı altında açılan stantlarda narın tanıtımını yapan Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili ve nar üreticisi Mustafa Göktaş,  yaptığı açıklamada, nar hasadının devam ettiğini, üreticilerin toptan kilosunu 2 liradan sattığını kaydetti.

Bazı üreticilerin narı daha yüksek fiyattan satabilmek amacıyla yatağa aldığını ifade eden Göktaş, ileriki günlerde fiyatların yükselmesini ümit ederek beklettiklerini belirtti.

Keben narının iri ve sofralık olması nedeniyle rağbet gördüğünü vurgulayan Göktaş, "İki kiloya kadar ulaşan narlarımız var. Tadı mükemmel. Bunu da Göksu vadisinin mikroklima özelliğinden almakta. Tatlı mayhoş olması sebebiyle tatlı ve ekşiyi sevmeyenler için oldukça revaşta bir nar. Özellikle bu yörede hediyelik nar olarak da bilinir. Türkiye'nin birçok yerinde bu büyüklükte narları bulamazsınız" dedi.

Meyvelerin kırmızı ve iri olduğuna dikkat çeken Göktaş, Keben narının ayrı bir aroma özelliğine sahip olduğunu, görünüşü, tatlı mayhoş tadı ve damak zevkine hitap ettiği için genelde sofralık olarak rağbet gördüğünü söyledi.

İlçe genelinde 3 bin 500 dönüm arazide 5-6 bin ton nar üretiminin yapıldığını belirten Göktaş, hedeflerinin gelecek yıllarda çiftçilerin daha da fazla üreteceği bir ürün haline getirmek olduğunu söyledi.

Keben Mahallesinde 60 yıldır nar üretimi yapan Yusuf Günay da, girdi maliyetlerinin her geçen yıl artmasına karşın Keben narının bir kaç yıldır aynı fiyattan satıldığını, beklentilerin fiyatların biraz daha yukarıya çıkması olduğunu söyledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79