TÜRK POP MÜZİĞİ ELEMELERİ YAPILDI

Bu yıl 44. sü kutlanacak olan, Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde yer alan Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışmasının ön elemeleri yapıldı.

TÜRK POP MÜZİĞİ ELEMELERİ YAPILDI

Bu yıl 44. sü kutlanacak olan, Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde yer alan Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışmasının ön elemeleri yapıldı.

15-25 yaş arası yapılan ses yarışmasının ilk ön elemesi, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10:00’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 14 yarışmacının katıldığı elemelerde Mehmet Uslu, Furkan Dik, Esra Çamiçi, Deniz Güney Özel, Ceyda Borazan, ömer Faruk Kanıpek ve Arifcan Yalçın finale kalmayı başardı.

 

Kültür Haftası içerisinde sahne alacak genç yetenekler, yapılan derecelendirme neticesinde belirlenen çeşitli ödüllerin sahibi olacaklar.

44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde sanat, spor, tiyatro, konserler ve paneller olmak üzere, kültürel değerleri de ön plana çıkaracaklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl düzenlenen ses yarışmalarında genç yeteneklere ağırlık verildiğini belirtti.

Başkan Turgut, “1974 yılında ilçemiz Silifke’de ilk olarak kutlanan Müzik ve Folklor Festivali içerisinde yapılan ses yarışmalarını geleneksel olarak devam ettiriyoruz. Her yıl ilçemizde 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz bu yıl Ramazan ayı dolayısıyla 20-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Düzenlenen ses yarışmalarında genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor, başarılı gençlerimizi ödüllendiriyoruz.

Bu yılda Türk Pop Müziği kategorisinde 7 arkadaşımız Jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalmaya hak kazandı. Türk Pop Müziği dalında ödüllü olarak yapılan ses yarışması kültür haftamıza ayrı bir zenginlik katmıştır. Gençlerimize başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36