Ülkücülerden Kan ve Kök Hücre Bağışı

Ülkücülerden Kan ve Kök Hücre Bağışı

Ülkücülerden Kan ve Kök Hücre Bağışı

Çağımızın vebası olarak adlandırılan ve çığ gibi artan lösemi ile kanser hastalıkları, her yıl bir şehir dolusu insanımızı yok etmektedir.

Bu anlamda Mersin Ülkü Ocakları Mersin ülkü Ocakları İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’nin “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var!” sloganıyla tertiplediği Löselimi çocuklar için Kan bağışı ve Kök Hücre bağışında bulunuldu.

Başkan Gölgeli,  “Kim de (bir kişinin hayatını kurtarmak suretiyle) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur. (Maide-32)” Ayet-i Kerimesinden yola çıkarak “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var!” sloganıyla yola çıktıklarını ve lösemili çocuklar için Kan bağışı ve Kök Hücre bağışında bulunduklarını belirterek, “ Ne yazık ki kanser hastalarının %60’ı erken dönemde, %20’si daha sonra kaybedilmekte, ancak %20’si iyileşmektedir. Yani, %80’i hayata veda etmektedir. Kanserli çocuklarımızın geleceğine umut olmak amacıyla yapılan bağışlarda teşkilatın yoğun katılıyla hedefine ulaşmıştır” dedi.

Başkan Zeynel Uğur Gölgeli, amaçlarının lösemili çocukları gündeme getirmek olduğunu, bir nebze de olsa annelerinin gözyaşını dindirmek, babalarının yüreklerindeki yangını ferahlatmak olduğunu söyledi.

Ayrıca Başkan Gölgeli, “Lösemili çocuklar yararına düzenlemiş olunan kök hücre bağışına, katılımda bulunup kendilerini onure eden tüm gönüldaşlarıma Mersin Ülkü Ocakları ve şahsı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36