Yılın ilk eriği çıktı

Türkiye'nin pek çok yerinde soğuk hava etkisini gösterirken, son günlerde havaların iyi gitmesiyle çiçek açan can eriği ilk meyvesini verdi.

Yılın ilk eriği çıktı

Mersin’in Silifke İlçesine Bağlı Keben Mahallesinin Değirmendere mevkiinde çiftçilik yapan Osman Sarıkaya, yaprakları henüz yeni dökülen erik ağaçlarında meyve görünce şaşırdığını söyledi.

Eriklerin mevsim normallerindeki kadar kaliteli ve sulu olduğunun altını çizen üretici Osman Sarıkaya, ‘Böylelikle yılın ilk can eriğini hasat etmiş oluyorum.  Bu yıl havanın sıcak geçmesi sonucu can eriğinin olgunlaştığını gördük. Çiçek olarak gözümüzden kaçmış ama bugün zeytin toplamak için bahçeye geldiğimizde içerisinde erik ağacıda bulunan bahçedeki can eriklerinin olgunlaştığını gördük ve topladık.  Yaklaşık 1 kilo kadar erik topladık, aroması ve görüntü kalitesi oldukça iyi normal hasat dönemindeki gibi kaliteli bir erik. Küçük küçük biraz daha var ama biz onu toplamadık ve topladıklarımızı da satmıyoruz. Öyle satacak kadar çok erikte yok. Eskilerin dediği gibi mevsim sıcaklarından meydana gelen bir olay.

Akşam eve götürüp topladığımız can eriklerini afiyetle yedik. Satmıyoruz ama hamile kadınların canı çekerse onların tadacağı kadar eriğimiz de var” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
Yılın Ilk Eriği çıktı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36