19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

 

19 Eylül Gaziler Günü programı çerçevesinde, Anıt Meydanı'nda anma programı düzenlendi.  19 Eylül Gaziler Günü programı çerçevesinde, Anıt Meydanı'nda düzenlenen anma program, Silifke Kaymakamı, Garnizon Komutan ve Silifke Belediye Başkanı'nın çelenklerini sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 Gazi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hatice Gürses Gündüz, günün anlam önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmasında “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal  ATATÜRK'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini  çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Kore'de,Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları  övünerekanlatmaktadır.Gaziliğin devlet ve milletnezdindekini önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk '' Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamız Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda Anadolu'da, Kore'de Kıbrıs'ta canını hiçe sayarak vatan, millet ve bayrak uğruna canını vermiştir. Türk milletinin her ferdi, sürdürdüğü hayatının, geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek, bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu destanları övünerek anlatmaktadır.” ifadesini kullandı.Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi İkbal Aslıhan Aksoy “Gazilerin Gözyaşı” isimli şiiri okumasının ardından, Kıbrıs Gazisi Sayın Galip Yılmaz, konuşmasını yaptı. Türk milleti için vatan, millet ve bayrak tüm değerlerin ötesinde bir anlam ifade ettiğini dile getiren  Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sınırları şehit kanıyla çizilmiş, kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Onun içindir ki, Türk insanı için askerlik en kutsal görevdir ve savaşa giderken gözünü bile kırpmadan gider. Türk milleti tarih boyunca pek çok gencini Malazgirt, Çanakkale, Sakarya, Kore, Kıbrıs ve birçok yerde vatan savunması uğruna şehit düşmüştür.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programın ardından Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, gazilerle birlikte sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36