Açıkta olgunlaşmaya başlayan kayısı düşündürüyor

Açıkta olgunlaşmaya başlayan kayısı düşündürüyor

Açıkta olgunlaşmaya başlayan kayısı düşündürüyor
 Mersin’in Silifke İlçesinde açık alanda bulunan kayısı ağacının bir dalında olgunlaşmaya başlayan kayısı meyvesi görenleri şaşkınlığa uğrattı.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

İklim dengesinin yıldan yıla değiştiğinin endişe verici bir ispatı olarak gözlenen kayısı ağacının bir tarafında henüz çiçekler yeni tomurcuk olurken, sadece bir dalındaki meyveler olgunlaşmak üzere. Bunu gren Ziraat Mühendisi Yaşar Çalmaşur, “Bu gördüğümüz manzara doğanın dengesini git gide bozduğumuzu gösteriliyor. Bakın arka tarafta örtü altındaki kayısılar daha yine çiçek açmaya dururken açık alandaki kayısı ağacı büyümeye ve meyve vermeye başlamış. Bu ağaca her hangi kimyasal  bir ilaç kesinlikle verilmemiştir,  bu tamamen doğanın bizlere bir uyarısı diyebiliriz. Doğanın dengesi bozuldu ağaçlarda saçmalamaya başladı,  kısın son dönemlerinde ağaçlarımızın hali görünüyor. İyi gibi gözükse de doğal olarak iyi bir durum değildir” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36