Altunok, işçilerle çilek fidesi dikti

Altunok, işçilerle çilek fidesi dikti

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, tarlada çilek fidesi diken işçileri ziyaret ederek, işçilerle birlikte çilek fidesi dikti.

İlçeye bağlı Kabasakallı Mahallesinde Soner Kundakcı’ya ait çilek tarlasını ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, işçilere kolay gelsin, hayırlı ve bereketli olsun dileğinde bulunarak işçilerle birlikte çilek fidesi dikti.

Çileğin Silifke’nin tarım alanında kalkınmasına ve istihdama büyük bir katkı sağladığının altını çizen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “İlçemizde yetiştirilen çilek tarlalarımızda daha kaliteli ve daha verimli bir hasat sezonu için yenilenen çilek ekimi ilçemize bağlı ova mahallelerimizde devam etmektedir. Belediye olarak ilçemizin kalkınması, ekonomik girdilerin artırılması ve istihdam konusunda uygulanan projelere  biz de destek olmaya devam ediyoruz.

Dünyada bir marka haline gelen Silifke çileğimiz hem yurt içinde, hem de yurt dışında büyük bir pazara sahiptir. Şu anda ova mahallelerimizde devam eden çilek fidesi dikimi yapan işçilerimizi çalıştıkları tarlalarda ziyaret ederek onlara kolay gelsin dileğinde bulunuyoruz. Tabi ki bu işçilerimizin çilek dikiminden hasat dönemine kadar olan zaman diliminde onlara istihdam sağlayan çiftçilerimize de teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz, Silifke’mizin tarım alanında kalkınmasına ve istihdamın artırılmasına büyük katkılar sağlamaktadır. Ürettikleri çilek ve diğer tarım ürünleri iç piyasanın yanı sıra bir çok ülkeye ihraç edilmektedir. Silifke’de yaşayan binlerce aile çilek ekimi, bakımı ve hasat döneminde tarım alanında çalışmaktadır. Çoğunluğu kadınlardan oluşan bu ailelerimiz  geçimini tarlalarda çalışarak sürdürmektedir. Kaliteli ve yüksek verimli bir tarım ürünü  olan Silifke çileğimizin fideleri toprakla buluşmaya devam etmektedir. Çiftçilerimize ve tarlada çalışan işçilerimize yeni sezonda bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyorum” diyerek kadın işçilerle birlikte çilek fidelerini toprakla buluşturmaya devam etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36