Arslan Eyce, “Eren Holdig Sahibi Ahmet Eren’den açıklama bekliyoruz”

Arslan Eyce, “Eren Holdig Sahibi Ahmet Eren’den açıklama bekliyoruz”

Arslan Eyce, “Eren Holdig Sahibi Ahmet Eren’den açıklama bekliyoruz”

  

 

Eyce, “Çevre Bakanlığı Mersin Anamur Arasında Bakanlığımızca Onaylanmış Termik Santral Yoktur. Bu nedenle birde Eren Holding Sahibi Ahmet Eren’den de bir resmi açıklama bekliyoruz” dedi.

Gazetemize yazılı bir basın açıklaması yapan Taşucu Eğitim ve Doğal  Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Eyce’nin Çevre Bakanlığına yazmış olduğu yazıya cevap geldiğini açıkladı.

Eyce, gelen yazıda :Silifke Anamur bölgesi arasında Bakanlığımızca planlanmış veya onaylanmış herhangi bir termik santral projesinin olup olmadığı, yine Akdere maden işletmeciği klinker üretimi ve çimento öğütme paketleme tesisi ile Mersin Eren Termik Santrali projesine Bakanlığımızca onay verilip verilmediği hususlarında

söz konusu proje ile ilgili talepte bulunduğunu açıklandı.

 

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan Mersin Eren Termik santralı( METES2X 660MWe/3.550 MWT) ve kül depolama alanı projesi ile ilgili olarak proje sahibinin5/ 5/2016 tarih yazısı ile projeden vazgeçildiğini bakanlığa  bildirmesine mutakip 18/5/2016 tarihli ve 8347 sayılı yazımız ile Mersin Eren Termik santrali projesinin ÇED süresini Bakanlığın  sonlandırıldığını söyleyen Eyce,  ayrıca Silifke Anamur arasında Bakanlığa  baş vuruda bulunup  değerlendirmeye alınmış olan herhangi bir termik santral projesi bulunmadığını,   ÇED olumlu kararı verilmiş bir termik santral projesi  olmadığını, Çevre Bakanlığı açıklamıştır.  Bu açıklamayla   Silifke’nin tarım, turizm, balıkçılık,yanında en önemlisi insan sağlığı  açısından sevindirici gibi bir  umuda kapılsak da, Termik santral sürecinin  gölgesinin üstümüzde devam edeceği korkusu sürecektir” dedi.

 

Eyce, “Eren Holding in  Akdere’ ye kurmayı planladığı Termik Santralden vaz geçtiğini , 05/05/2016 tarihinde Bakanlığa bildirmiş olup Bakanlıkta 18/05/2016 tarihinde projeyi sonlandırdığına göre  şimdi Eren Holding sahibi Ahmet Eren’in de Akdere Termik santralinden vaz geçtiklerini açıklamalarını Silifke Halkı olarak bekliyoruz “ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79