ARSLANKÖY MAHALLESİ’NDE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ARSLANKÖY MAHALLESİ’NDE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ARSLANKÖY MAHALLESİ’NDE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesinin içmesuyu çalışmalarını tamamladı.

Kesintisiz ve güvenilir içmesuyu temininde önemli altyapı çalışmalarına imza atan MESKİ  Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi'nde gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmaları vatandaşların takdirini topladı.

Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nin içmesuyu ihtiyacı Yedigöz kaynağından terfili ve cazibeli olarak karşılanmaktadır. Yedigöz kaynağından cazibeli olarak içmesuyu verilemeyen üst kısımlara Bozkaya kaynağından cazibeli olarak su verilmekte, ancak yaz aylarında yetersiz kaldığından Yedigöz kaynağından terfili olartak takviye edilmektedir.  Bozkaya kaynağından gelen cazibeli içmesuyu hattı  PVC borulardan oluşmakta, ekonomik ömrünü doldurduğundan sık sık arıza yapmaktadır. MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından sorunun giderilmesi gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; içmesuyu isale hattı ile Yedigöz kaynağından gelen isale hattının yenilenmeyen kısmı yenilendi.  Ayrıca  terfi merkezinin biriktirme deposu,  Çatak su deposu ve yeni 300 metreküplük su deposunun şebeke bağlantıları gerçekleştirildi.

MESKİ tarafından muhtelif çaplarda 7 bin 753 metre içmesuyu şebeke hattı döşen çalışmalarının ardından  mahallede yaşanan su kayıplarının önüne geçilerek içmesuyunun düzenli dağılımı sağlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Vatandaşlarımıza kesintisiz ve güvenilir içmesuyu sağlama noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Arslanköy Mahallemizde günlük 300 ton içmesuyu ihtiyacının karşılanacağı su deposu ile birlikte isale hattı ve terfi hattı yenileme çalışmalarını tamamladık. İçmesuyu konusunda  sorunsuz bir Mersin için çalışmalarımıza tüm hızla devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Toroslar İlçesi Arslanköy Mahalle Muhtar azası İlhami Kizir, “Arslanköy Mahallesinde yapılan yeni içmesuyu deposu, terfi hattı ve içmesuyu isale  yenileme çalışmaları sayesinde, yıllardır çektiğimiz içmesuyu sorunu ortadan kalktı. Yenilenen içmesuyu şebekesi sayesinde suyumuz arttı. Yapılan hizmetlerden dolayı başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere MESKİ yetkililerinin hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36