ATATÜRK KÖPRÜSÜ 6 KASIM’DA AÇILIYOR

Silifke Belediyesi’nin en önemli projesi; Göksu Projesi’nin ayağı olan Atatürk Köprüsü’nün, 6 Kasım, saat 19.00’da özel bir törenle açılması planlanıyor.

ATATÜRK KÖPRÜSÜ 6 KASIM’DA AÇILIYOR

Ünlü sanatçı Göksel konserinin ve Silifke Modern Halk Dansları gösterisinin yer alacağı etkinliğe, çok sayıda milletvekili ve bürokratın da katılması bekleniyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü için uygun görülen açılış töreni, gelen şehit haberleri nedeniyle ertelenmişti.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Silifke’de bulunan Tarihi Taş Köprü’nün restore edilme sürecinde oluşabilecek ulaşım sorununu çözmek adına Silifke Belediyesi, Atatürk Köprüsü projesini hayata geçirerek hem tarihi miraslara sahip çıkıyoruz hem de halkın ulaşımda rahat bir nefes almasını sağlıyoruz. Tarihi Taş Köprü restorasyonunun bitiminde, Atatürk Köprüsü’nün sadece yaya trafiğine hizmet veren sosyal bir yapıya dönüştürülmesi de planlar arasında.

GÖKSU PROJESİ HEYECANLA BEKLENİYOR

İlk olarak taşkın ıslah ve yatak düzenlemesi amacıyla oluşturulan Göksu Projesi çatısı altında 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen park, aydınlatma, mesire alanı, bisiklet ve yürüme yolu vb. projeler, Silifke halkına mutlu bir yaşam sağlamaya devam ediyor. Yapılması planlanan çalışmalar arasında; nehir kıyılarında restoran ve kafeler, ada merkezinde büyük bir lunapark, Gazi Mahallesi ve Bucaklı Mahallesi arası 5. köprü ve marina alanı dikkat çeken projelerimiz arasında” dedi.

 

Projenin önemli parçası olan Atatürk Köprüsü’nün açılış konuşmasında, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Göksu Projesi’nin gelecek çalışmalarından bahsedeceği öğrenildi.

HALK, AÇILIŞI MERAKLA BEKLİYOR

Açılış töreninde, ünlü sanatçı Göksel’in konseri ve Silifke Modern Halk Dansları gösterisine halkın büyük ilgi göstereceği düşünülüyor.  6 Kasım, saat 19.00’da başlayacak etkinlik, ücretsiz olarak halkın beğenisine sunulacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36