Atayurt ile Silifke hali birleştirilecek

Atayurt ile Silifke hali birleştirilecek

Atayurt ile Silifke hali birleştirilecek
 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdürerek, mesaisine Silifke İlçesi’nde başladı. Atayurt Hali ve eski hal olarak tabir edilen Silifke Hali’nde incelemelerde bulunan Seçer, daha düzenli ve verimli bir hal işleyişi için iki hali birleştireceklerini duyurdu. Bu sayede üreticiler ürünlerini daha yeni ve modern bir hal tesisinde pazarlayabilecek. Ardından Silifke Otogarı’nda esnafla buluşan Seçer, mevcut otogarda bir takım iyileştirmeler yapacaklarını söyledi.

Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok ile bir araya gelen Seçer, Silifke’de yapılacak yatırımları değerlendirdi. Seçer, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Birlikte çalışmak zorundayız. Bu bize başarı getirir. Vatandaşa da hizmet olarak yansır” dedi.

Silifke’de var olan kanalizasyon ve arıtma sorunlarını çözeceklerini vurgulayan Başkan Seçer, ilçeye yeni bir arıtma tesisi kurulacağını da duyurdu. Seçer, Taşucu’nun kanalizasyon hattının bu arıtmaya bağlanacağını belirterek, bunun yanı sıra Atayurt, Atakent, Arkum için de ortak bir atıksu arıtma tesisi projelendirdiklerini anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Mesaisine Silifke İlçesi’nde başlayan Başkan Seçer, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Birlikte çalışmak zorundayız. Bu bize başarı getirir. Vatandaşa da hizmet olarak yansır” dedi. Seçer, Silifke’ye yeni bir arıtma tesisi kurulacağını da duyurdu. Taşucu’nun kanalizasyon hattının bu arıtmaya bağlanacağını belirten Seçer, bunun yanı sıra Atayurt, Atakent, Arkum için de ortak bir atıksu arıtma tesisi projelendirdiklerini anlattı.

Başkan Seçer’in ilk durağı Atayurt Hali oldu

Seçer, ilçe gezisine Atayurt Hal ziyareti ile başladı. Atayurt Hali’nde dükkanları gezip, kayısı paketleyen işçi kadınlar ile sohbet eden Başkan Seçer, esnafın da sıkıntılarını dinledi. Ardından Silifke Hali’ni de gezen Seçer, mevcut otogarda da incelemelerde bulunup, yazıhanecilerle bir araya geldi. Kısa bir esnaf ziyareti de yapan Seçer, sonrasında Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok’u makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke İlçesi’ne yapılacak hizmetleri anlatan Başkan Seçer, CHP ve İyi Parti İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti.

Eski Hal Atayurt Hali’ne taşınacak, ürünler daha yeni ve modern bir halde pazarlanacak

Eski Hal ziyaretinin ardından konuşan Seçer, Silifke’nin birçok özelliği bünyesinde barındırdığından bahsederek, “Bir anlamda derin sorunları olan bir bölge. Ama çok kolay da aşılabilecek sorunlar. Eğer akılcı bir iş planı yaparsak, bunların üstesinden tek tek geliriz. Sabah ilk durağımız Atayurt Hali’ydi. Burası yeni, biliyorsunuz. Orada 34 faal komisyoncu esnafı var. Şimdi buraya geldik. Burada 21 faal esnaf var. Bunları da oraya taşıyabilmemiz için Temmuz ayında Meclis’ten karar almamız gerekiyor. O dönemde sezon temposu ve yoğunluğu düşecek. Kararı alır almaz, inşallah taşıyacağız. Hepsi bir arada olacak. Üreticilerimiz ürünlerini daha yeni, modern bir hal tesisinde pazarlayacaklar” dedi.

 Yeni yapılacak tesisle Taşucu ve Silifke’nin arıtma sorunu çözülecek

 Silifke’nin bazı bölgelerinin kanalizasyon ve arıtma gibi derin sorunlarının bulunduğunu anlatan Seçer, şöyle devam etti:

 “Taşucu uzun süredir sıkıntılı bir alan. Orada bizden önce kanalizasyon ve arıtma projesi vardı. Yüklenici firma işi bitiremedi. Sonuç olarak da şu anda orada bir proje değişikliğine gittik. Yaklaşık 10 milyona yakın bir maliyeti olacak. Atıksu terfi hattı yapıyoruz. 3 noktada da terfi istasyonu, merkezi. Silifke Arıtması’na bağlayacağız. Uzun süredir devam eden bu sorunu çözeceğiz. Bu yılın sonuna kadar da bitirmeyi planlıyoruz. Şu anda muhtelif yerlerde yağmur suyu hatları devam ediyor; merkez mahallelerde, kışın yağmur sularının sorun olduğu yerlerde. Akdere’de, Yeşilovacık’ta, Narlıkuyu’da, Atayurt’ta, Atakent’te, içme suyu şebeke projelerimiz var. Bunlar kısa vadede yani 2020 yılı içerisinde yapacaklarımız. Şu anda imalatı devam eden ya da başlamak üzere olduğumuz yatırımlar olacak. Yine Atayurt, Atakent, Arkum ortak Atıksu Arıtma Tesisi Projemiz var. Yeşilovacık Atıksu Arıtma Projesi ile beraber yine 2022 yılı içerisinde başlayacağımız önemli yatırımlar.”

 “Köyde yaşayan vatandaş bizden doğru dürüst yol istiyor, çukurlu, bozuk yollar ürünleri bozuyor”

 Bölgenin üst yapı sorunlarından da bahsederek, Silifke’nin bir tarım bölgesi olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “365 kilometre yol ağı var. Buraların yol bakımları, yapımları, yeni yollar süreklilik arz ediyor. Bütün bölgelerde olduğu gibi, üretici bölgelerde bu konuların önemini her zaman aktarmaya çalışıyorum. Köyde yaşayan vatandaş bizden doğru dürüst yol istiyor. Çukurlu, bozuk yollar ürünleri bozuyor. Haklılar. El emeği, göz nuru, alın teri ürünlerin tarladan, dalından hasat edildiği kalitede buraya aktarılması için bu yatırımlara ihtiyaç var. Bunları gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 Silifke’de kültür merkezi ve kent meydanı beklentisinin varlığından söz eden Seçer, yeni yatırımlar ve çalışmalar ile ilçeyi çok daha iyi noktalara getireceklerini kaydederek, “Silifke zaten değerli, çok daha değerli noktalara getireceğiz” dedi.

 “Birlikte çalışmak zorundayız. Bu bize başarı getirir”

 Başkan Seçer, ziyaretleri kapsamında Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ile de bir araya geldi. Görüşmede hal konusunda değerlendirmelerde bulunan Seçer, hal esnafının tek yerde toplanması gerektiğini belirterek, “Önceki yönetim bir yatırım yapmış. Dükkanlar sahiplerini bekliyor. Derli toplu olması açısından bir arada olması önemli” dedi.

 Seçer, işbirliği içerisinde çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Birlikte çalışmak zorundayız. Bu bize başarı getirir. Vatandaşa da hizmet olarak yansır. Bunda bir beis yok. Sadık Başkan uyumlu bir başkanımız. Her zaman fikir alışverişinde bulunabiliyoruz, birbirimize meramımızı anlatıyoruz. Burada bir zorluk çekmiyoruz. Bazı gelişmeleri konuştuk. Eski halin taşınması konusunu Temmuz’da Meclis’e getireceğiz. Oradaki durumu değerlendirdik, kendisinin de görüşlerini aldım. Beraberce bir yol haritası çizeceğiz, gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan bazı eksik kalan hizmetler konusunda değerlendirmeler yaptık. Büyükşehir’e, Silifke Belediyesi’ne düşen görevler konusunda eksikleri gidermek için işbirliği yapma zorunluluğumuzu tekrar dile getirdik” dedi.

 Silifke’nin bir tatil beldesi olduğunu anımsatan Seçer, “Şu anda 120 bin nüfuslu Silifke halkına verdiğimiz hizmeti, aynı Silifke’de, aynı belediyeler olarak yazlıkçı vatandaşlarımızla beraber 200 bin kişiye vereceğiz. Oysa ki yaz aylarında bizim gelirimizde bir artış yok. Araç parkımızda bir artış yok. Çalıştırdığımız personel sayısında bir artış yok. Bu da bize önemli bir yük olarak yansıyor. Onu değerlendirdik. Geçici bazı personel alımlarına gittiğini söyledi. Çünkü temizlik önemli, çok haklı. Silifke Belediyesi’nin sorumlu olduğu alanlarda, özellikle yazlıkçı ziyaretçilerin burada güzel vakit geçirmelerini sağlamak için temiz bir çevre yaratması gerekiyor. Biz Büyükşehir olarak da kendi sorumluluk alanımızda aynı vazifeyi yapıyoruz” diye konuştu.

 “Orta yol bulmaya çalışıyoruz”

 Susanoğlu Plajı’nda var olan bazı sorunları da değerlendirdiklerini sözlerine ekleyen Seçer, özellikle pandemi sürecinin getirdiği bazı tedbirleri uygulamada zorlandıklarını dile getirdi. Seçer, şöyle devam etti:

 “Dönemsel olarak orada tezgah kuran esnaflarımız var. Pandemi tedbirlerinin bizi zorladığı durumlar var. Onları nasıl aşabiliriz? Oraya bir düzen getirmemiz lazım. Hem oraya gelen misafirlerin, vatandaşların huzurunu kaçırmamalarını sağlamak istiyoruz. Ama bir anlamda da onları ekmeğinden etmek istemiyoruz. Bir orta yol bulmaya çalışıyoruz. Bunları değerlendirdik. Silifke Arıtması’nın sorun olduğunu söyledi Başkan. Biz de uzun süredir bunun farkındayız. Projesi bitmek üzere. İhalesine çıkıp 2021 yılı içerisinde yeni teknoloji ile büyük bir arıtma yapmak istiyoruz. Taşucu’nda kanalizasyon sorunu büyüktü. Başkan onu da bana hatırlattı. Şu anda bizim terfi hattımız, inşaatımız devam ediyor. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma. Bunlar da Silifke’nin önemli ve başlıca sorunları. O konularda da değerlendirme yaptık.”

 Altınok: “Önemli olan Silifke’ye, Mersin’e hizmet etmektir”

 Silifke Belediyesi Başkan Vekili Sadık Altınok ise ortak paydanın Silifke İlçesi’ne hizmet olduğundan bahsederek,  “Her zaman Başkanım’la irtibat halindeyiz. Sağ olsun bizleri bir sıkıntı olduğunda arar, biz de kendisini sürekli ararız. İletişimimizde bir sorun yok. Önemli olan Silifke’ye, Mersin’e hizmet etmek. Biz bu konuda rozetimizi çıkardık. Buradan da Başkanım’a teşekkür ediyorum. Her zaman bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. O da her zaman bizlerle beraber. Kolaylıklar diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79