Avrupa Hareketlilik Haftası Mersin’de dolu dolu geçti

Avrupa Hareketlilik Haftası Mersin’de dolu dolu geçti

Avrupa  Hareketlilik  Haftası Mersin’de dolu dolu geçti
 Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda gerçekleştirdiği etkinliklerle tüm Mersin’de hareketli bir hafta geçirilmesini sağladı. Etkinliklerin başlangıcını evden işe bisikletle giderek yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kapanışı Arabasız Gün etkinliğinde Kushimoto Sokağında yürüyerek gerçekleştirdi. Hafta kapsamında Başkan Seçer’in katılımıyla Tarsus’ta bisiklet turu, çocuklar için resim yarışması ile vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlendi. Mersinliler’in severek kullandığı KentBis bisikletleri de bir gün boyunca ücretsiz olarak hizmete sunuldu.

Mersin’de çevre dostu ulaşım modellerinin yaygınlaştırılmasını önemsediklerini vurgulayan Başkan Seçer, “2021 yılı içerisinde Mersin’de 100 kilometrelik bir bisiklet yolunu hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Çünkü kararlıyız. Bu anlamda Mersin coğrafya olarak, topografya olarak çok büyük imkan sunuyor. Mersin halkının kültürel birikimi, bu anlamda bilinci de buna müsait. Dolayısıyla Mersin’de bisiklet farkındalığını yaratabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, bu yılki teması “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olan “Avrupa Hareketlilik Haftası”nda, Mersin’de her kesimden insan için farkındalık oluşturacak önemli etkinliklere imza attı. Haftanın başlangıcını evden işe bisikletle giderek yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kapanışı Arabasız Gün etkinliğinde Kushimoto Sokağında yürüyerek gerçekleştirdi.

Hafta boyunca Başkan Seçer’in katılımıyla “Tarsus Bisiklet Turu”, çocuklar için “Yolda Paylaşılacak Çok Şey Var” temalı resim yarışması, vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlendi.  Etkinlik kapsamında Mersinliler’in severek kullandığı KentBis bisikletleri bir gün süreyle ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

“100 km’lik bisiklet yolunu Mersin’e kazandırmak için kararlıyız”

Mersin’de çevre dostu ulaşım modellerinin yaygınlaştırılması ve bireylerin motorlu taşıtlar yerine alternatif ulaşım araçlarını tercih etmeleri için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Seçer, öncelikli hedeflerinin bisiklet yollarını artırmak olduğunu söyledi. Seçer, “2021 yılı içerisinde Mersin’de 100 kilometrelik bir bisiklet yolunu hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Çünkü kararlıyız. Aklın yolu bir. Bu anlamda Mersin coğrafya olarak, topografya olarak da çok büyük imkan sunuyor. Mersin halkının kültürel birikimi ve bilinci de buna müsait. Dolayısıyla Mersin’de bisiklet farkındalığını yaratabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

“Çevre dostu daha güzel bir Mersin yaratacağız”

Başkan Seçer, 73 yeni otobüs alımıyla çevre dostu yakıtları tercih ettiklerini de belirterek, “Bizim tabi toplu taşımayla ilgili uygulamalarımızda da emisyonu düşünerek bazı yeni projeksiyonlarımız var. Örneğin 73 yeni otobüs alımı yapıldı. Bunlar CNG yakıt yani doğalgaz. Daha çevre dostu. Bütün bunları önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu anlamda daha güzel bir Mersin yaratacağız” diye konuştu.

Tarsus’ta farkındalık için bisiklet turu düzenledi

Etkinlikler, Başkan Seçer’in katılımı ile Tarsus’ta düzenlenen 4 kilometrelik bisiklet turu ile devam etti. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Tarsus Atatürk Gençlik Kampı’nda sabah ve akşam düzenlenen spor egzersizlerine katılan ileri yaş almış yurttaşların oluşturduğu ve kendilerini “U-60 Takımı” olarak adlandıran grup da yer aldı.

Çocukların temiz ulaşım hayali tuvale yansıdı

Hafta kapsamında çocuklar için de resim yarışması düzenlendi. Eğlenceli ve farkındalık yaratacak yarışmada 103 çocuk hayallerindeki temiz ulaşım kavramını tuvallere yansıtarak birinci olmak için yarıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, etkinliğe katılarak dereceye giren ilk üç çocuğa bisiklet ödülünü verdi.

Yeni bisiklet durakları vatandaşların hizmetinde

Kent genelindeki mevcut bisiklet duraklarına 2’si Tarsus’ta olmak üzere toplam 6 durak daha eklendi. Kentin farklı noktalarında montajı tamamlanan duraklar bisiklet kullanan vatandaşların beğenisini topladı.

KentBis’ler ücretsiz bir şekilde vatandaşların hizmetindeydi

Mersin genelinde bisiklet kullanımının artması için önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin KentBis bisikletleri, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında  vatandaşlar tarafından bir günlüğüne ücretsiz olarak kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79