Balıkçılar ikinci sınıf esnaf mı?

Balıkçılar ikinci sınıf esnaf mı?

Balıkçılar ikinci sınıf esnaf mı?


Silifke Balıkçıları bundan iki yıl önce Silifke kapalı Pazar yeri adı altında oluşturulan balık pazarına taşınmasının ardından balıkçıların sıkıntılı günlerle mücadele ediyor.

Balık sezonunu bereketli geçtiğini, fakat balık pazarının kent merkezi dışında olması nedeniyle vatandaşın balık almadığını belirten Yetkin Balıkçılık Sahibi Mutlu Yetkin,

Kent merkezi içinden taşınmış olmamız ayrı bir iş düşüşüne neden oldu.

Vatandaş balığı görmeyince yemek istemiyor. Eskiden çarşı içindeydi ve insanlar evlerine giderken balığı görgümüydü akıllarına geliyor, hemen hemen haftada iki gün balık tüketiyorlardı. Bu kültür balıkçıların kapalı Pazar yerine taşınması ile sonu erdi.

Bu anlamda sıkıntılı günler geçirdik,” dedi

BALIKÇILARA BİR DARBEDE SÜPERMARKETLERDEN GELDİ

Balıkçının en büyük sorunu süpermarketler olduğunun da altını çizen Yetkin, “Süpermarketler, toptan satın aldıkları çiftlik balıklarını Türkiye genelinde aynı anda satışa sunuyor. Böylelikle sürümden kazanmış oluyor. Hal böyle olunca balıkçılarda büyük sıkıntıya düşüyor. Zaten bizim bölgemiz balık kültürü yönünden oldukça zayıf. Bizim bu yörenin insanı çok fazla balık tüketmiyor. Bu nedenle sıkıntılar yaşanırken en büyük sıkıntıyı süpermarketler veriyor. Türkiye genelinde yaptıkları kampanya ile bizim bölgemize de yansıyor ve vatandaş ucuz balık yemek için buralardan almayı tercih ediyor” dedi.

Bölgenin en geniş balık hizmet ağını oluşturan Yetkin Balıkçılık Sahibi Mutlu Yetkin,  her geçen yıl ağını genişlettiklerini, bu nedenle Yeşilovacıktan Kızkalesi’ne kadar günlük taze balıkları ulaştırdıklarını ve balıkçının sorunun çok iyi bildiklerini söyledi.

SONA EREN BALIK SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Bereketli bir balık sezonu geçirdiklerini belirten ve aynı zamanda da Yeşilovacık Su ürünleri Kooperatif Başkanlığı Yetkin, “15 Nisan itibarıyla kapanan balık sezonu bereketli geçti.  Balık açısından Allah bize nasibimizi bolca verdi,  denizden balık bol bol çıktı ve sezon bereketli geçti. Kooperatifimizde 20 üyemiz bulunuyor. Ayrıca yine bölgemizde 25-30 amatör balıkçının ekmek kapısıyız Allaha şükürler olsun. Balıkçı özellikle büyük balıklarını bizlere satmaya geliyor. Biz Yetkin Balıkçılık olarak gerek geniş ağımız gerekse anında bulunan müşterileri potansiyelimiz ile amatör balıkçıların emeklerini alın terleri kurumadan verebiliyoruz. Bu yıl barbun, lagos, karides, çupra, levrek, kefal, mercan, gümüş,  dil balığı gibi Akdeniz’in tuzlu sularında yetişen birbirinden lezzetli ve vitaminli balıkları sofralara sunduk. Bereketli bir yıl geçirdik” dedi.

Balık pazarının kent içine alınması konusunda da yetkililerin seslerini duymaları konusunda dikkat çekmek istediklerini belirten Balıkçılar, nesrin esin doğum evi civarında balıkçılar için bir Pazar yerinin oluşturulmasının hem vatandaş hem de balıkçı esnafı açısından çok iyi olacağının belirttiler.

 

 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36