BAŞKAN DOĞDU YENİDEN BAŞKAN ŞEÇİLDİ

BAŞKAN DOĞDU YENİDEN BAŞKAN ŞEÇİLDİ

BAŞKAN DOĞDU YENİDEN BAŞKAN ŞEÇİLDİ

İ

 

Silifke Sulama Birliğinde mevcut Doğdu, yeniden başkan seçildi

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 Mersin’in Silifke ilçesinde Silifke Sulama Birliği, Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdiği Meclis Toplantısında, yeni yönetimini belirledi.

03. Eylül 2016 tarihinde seçilen 36 meclis üyesinin seçtiği mevcut Başkan Mehmet Yaşar Doğdu güven tazeleyerek yeniden Silifke Sulama Birliği Başkanlık görevine seçildi

4 yılda bir yapılan Birlik seçimi sonucunda Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine İlyas Çağal, Seyfettin Gültekin, Tamer Kasap ve Hüseyin Serin seçilirken, Denetim Kurulu Asil üyeliğine ise Eyüp Keleş, Zeynel Özkan, Nebi Özel seçildi. Seçimde başkan Vekilliğine de Ali Rıza Uysal seçildi.

Seçimin sonucunda birlik hizmet alanı olan Kurtuluş, Çeltikçi, Sökün, Bahçe, Silifke Merkez, Taşucu, Ulugöz, Burunucu ve Bolacalı koyuncu mahallelerinin içine alan 50 bin dönüm arazide çiftçilik yapan 3 bin üyeye hizmet verecek.

BAŞKAN DOĞDU, “DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Silifke Sulama Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mehmet Yaşar Doğdu, birlik seçimini üyelerin katılımıyla güzel bir ortamda gerçekleştirdiklerini kaydederek, kendisine destek veren bütün üyelere teşekkür ettiğini belirtti.

Başkan Doğdu, “Kanunların ve birlik tüzüğümüzün vermiş olduğu yetki ve görevler doğrultusunda, düzenli, sürdürülebilir hizmet anlayışını sağlamak, çiftçilerimize iyi bir hizmet sunabilmek, kanal bakım onarım ve temizlik çalışmalarını yerinde ve zamanında yaparak su kayıplarını en aza indirerek daha randımanlı bir sulama hizmeti sunmak için bu göreve talip olduk. Çiftçilerimizle yapacağımız toplantılar ve eğitimlerle tesislerin korunması ve fazla su israfının engellenmesi hususlarına özel bir önem vereceğiz. Amacımız bu eğitimler ve verimli sulama programları ile çiftçilerimize suyu en az maliyetle sunmak olacaktır. Bunun için sulama alanı içinde kalan muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, DSİ yetkileri ve hükümetle en yakın çalışma şartları içerisinde, tam bir diyalog ve uyum içerisinde çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Gece gündüz demeden çiftçilerine hizmet vermek için çalışan Silifke Sulama Birliği, 12 personeli ve araç filosu ile 50 bin dönüm tarım arazisine can veriyor.

SİLİFKE SULAMA BİRLİĞİNİN 3 BİN ÜYESİ BULUNUYOR

3 bin üyesinin bulunduğu birliğin 4 yıldır Başkanlık görevini yürüten Silifke Sulama Birliği Başkanı Mehmet Yaşan Doğdu, ikinci dönem başkanlığa yeniden getirilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başkan Doğdu, “Yılda üç kez temizliğini yaptığımız kanallarda sulama sezonuyla birlikte temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca kanallarda bakım ve tahliye kanallarında temizliğimiz bitti. 85 kilometrelik isaliye, ana kanal ve yedek kanal temizlikleri de yapılmakta. 61 km’lik boşaltma-tahliye kanalının kanal temizliği yapıldı. Paletli sallama ekskavatör ile kış sezonu girmeden genel temizliklerimiz yapılmıştı” dedi.

50 BİN DÖNÜM ARAZİNİN SULAMA İŞLETME VE BAKIMINI ÜSTLENİYORUZ

“Silifke Ovası sulaması Tesislerinin işletme ve bakımını devir almış olan Silifke Sulama Birliği Sağ Sahilde bulunan 50 bin dönüm arazinin sulama, işletme ve bakımını üstlenmektedir” diyen Mehmet Yaşar Doğdu, “Sulama tesislerimiz 1958 yılında işletmeye açılmıştır. Göksu Nehrinin getirdiği alüvyonlardan oluşan ovada zengin üretim potansiyeli mevcut olduğundan, bitki deseni ve tarım tekniği sürekli değişmektedir. Narenciye, sebze, yerfıstığı, susam üretimi geçmiş yıllarda ön planda yer alırken günümüzde ekonomik getirisi daha fazla olan çilek ve nar yönünde değişmiştir. Bu gelişme ile birlikte sulama tekniğin de damla sulama yönünde değişime uğramıştır; Ayrıca bölgemizde sera ve örtü altı ekimler çoğalmış olup, yılın 12 ayı çiftçilerimizin sulama ihtiyacını gidermekteyiz” dedi.

ÇİFTÇİMİZİN ÜYEMİZİN VE ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Mehmet Yaşar Doğdu, “Ancak bu olumlu gelişmelere sulama tesislerimiz destek çıkmadığı gibi engel olur bir hale gelmiştir. Şöyle ki tesisler ekonomik ömrünü doldurduğundan görev yapamaz hale gelmiş, kanal sonunda bulunan çiftçiye su iletmek imkansız hale gelmiştir. % 90 damlama sulamanın yaygınlaştığı bir durumda, enerji maliyeti önemli bir gider olarak yer almaktadır. Ayrıca çökeltme yapmadan, regülatörden direkt olarak alınan su damlama sistemlerini tıklayarak, üreticiye ek bir maliyet getirmektedir. Bu yüzden, yılda üç ürünün yetiştirdiği Silifke Ovası Sulamasında yukarıda sayılan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için; cazibe sulama yönteminin kullanıldığı tesislerin, su kaynağı Kayrak tepe Barajı olan alçak basınçlı kapalı sistem sulamaya dönüştürülmesi gerekmektedir. Böylece üreticilerin modern sulamada kullandıkları enerji girdi ve işletme masrafları ortadan kalkmış olacaktır” dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36