BAŞKAN KOCAMAZ: “KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEK BOYNUMUZUNBORCU”

BAŞKAN KOCAMAZ: “KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEK BOYNUMUZUNBORCU”

BAŞKAN KOCAMAZ: “KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEK BOYNUMUZUNBORCU”

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladı. Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kadın üreticilerimizin sorunlarını çözmek için onların yanlarında olmak boynumuzun borcudur. Biz her zaman kadın üreticilerimizin yanında olduk ve bundan sonraki yatırımlarımızla da farkımızı göstererek daima yanınızda olacağız” dedi.

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, kadın çiftçiler ve basın mensupları katıldı.

Başkan Kocamaz: “Tarım sektöründe istihdamın yarıya yakınını kadınlarımız oluşturuyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında kırsal alanda yaşayan kadınların ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlendiklerinden bahsederek, “Tarım sektöründe istihdamın yarıya yakınını oluşturan kadınlarımız, sorumluluklarının yanında yaşamın birçok zorluklarıyla da karşı karşıya kalmaktadır. Kadının güçlendirilmesinde kişisel gelişim, eğitimler, kaynaklara erişim, katılımcılık, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve kalkınma sürecinde aktif rol alması önemli aşamalardır.Sürdürülebilir kalkınma süreci kadının ekonomiye katılımı ile mümkündür. Yalnızca erkeklerle mümkün olmaz kadın-erkek mutlaka birlikte olmak zorundadırlar.Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Farkındalık oluşturmak ve fark yaratmak istiyoruz. Bunu da hep beraber birlikte üreterek ve birlikte yöneterek başaracağız” dedi.

 

“Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki 30 Büyükşehir Belediyesi’ne de yön veriyor, ufuk açıyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin tarımını ayağa kaldırmaya yönelik olarak son 4 yılda birçok projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz,“Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösterip hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Kadın üreticilerimizin sorunlarını çözmek için onların yanlarında olmak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak boynumuzun borcudur. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadın üreticilerimizin yanında olduk ve bundan sonraki yatırımlarımızla da farkımızı göstererek daima yanınızda olacağız. Etkinliğimize emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarken bu anlamlı günün kadın çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.Dünya Kadın Çiftçiler Gününüz kutlu olsun.Bizim yerel yönetim olarak sadece Mersin’de bir farkındalık yaratmak üzere Türkiye’de ilk Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurduk ve üreticilerimize en azından yol göstermek, yeni çeşitlere yönlendirmek ve ufkunu açmak düşüncesiyle gerek eğitimler veriyoruz, gerek diğer destekleri sağlıyoruz. Keşke belediyelerin bütçesi çok daha fazla olsa da bizler de çok daha fazla destekler verebilsek. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, Türkiye çapında 30 tane Büyükşehir Belediyesi var ama bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki 30 Büyükşehir Belediyesi’ne de yön veriyor, ufuk açıyor” şeklinde konuştu.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezerde, “Bizleri bugün unutmayan, unutturmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi çiftçilere gereken desteği esirgemiyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz göreve geldiğinde gördük ki bizim de bir yerlerde hakkımız varmış. Tarımsal Hizmetler Daire başkanlığını kurarak bizlere destek oldu. Bir çiftçi evladı olan Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kadın üretici Pınar Özdemir ise“Türkiye’de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında tarımda çalışan kadınlar gelmektedir. Tarımın yükünü kadınlar çekiyor. Bizler günde 16-17 saat çalışarak insanüstü bir gayretle üretime omuz veriyoruz. Burhanettin Başkanımızı göreve geldiğinden beri dört buçuk yıldır takip ediyorum. Çok uzun süredir belediyeler tarafından hizmet götürülmeyen biz kadın üreticiler, Başkanımızın emekleriyle uygulanan tarımsal projelerde hizmet gördük. Yapılan projelerden, personellerin mahallelerde yaptığı toplantılardan. yapılan fuar etkinliklerinden haberdar oldu” diye belirtti.

Konuşmaların ardından, Arslanköylü çiftçi kadınlar Başkan Kocamaz’a çiçek ve kendi ürettikleri ürünlerden hediye verdiler. Etkinlikte ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki fizyoterapistler tarafından tarım alanında çalışan kadınların etkili çalışma yöntemlerini içeren bir sunum yapıldı. Son olarak Kent Orkestrası’nın verdiği konser ve söyledikleri türküler ile üretici kadınlar gönüllerce eğlenme fırsatı buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36