Başkan Kocamaz, kan verdi

"Bir Ünite Kan Üç Can Kurtarır"

Başkan Kocamaz, kan verdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Kızılayı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla kan verdi.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek verdiği, Türk Kızılayı tarafından Mersin genelindeki hastanelerde yatan ve kan bekleyen hastaların kan ihtiyacını karşılamak amacı ile başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan bağış çadırında kan verdi.

Sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kan bağışı konusunda da farkındalık yaratmak amacıyla belediye çalışanları ile birlikte Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu.

Kan verdikten sonra kan bağışının önemine vurgu yapan Başkan Kocamaz, bir ünite kanla üç farklı canın kurtulduğuna dikkat çekti.

İhtiyaç halinde insanların bir ünite kan bulabilmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Türk Kızılayı’na bu konuda çok büyük bir görev düşerken, kentin dinamiklerinin de kan bağışı kampanyalarına destek vermesi gerekiyor” dedi.

Üniversite yıllarından bu yana Türk Kızılayı’nın kan bağışçısı olduğunu belirten Başkan Kocamaz, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlılık göstermesi ile bu kampanyaların amacına ulaşabileceğini söyledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan bağış çadırında sağlık durumu, yaşı, kilosu müsait olan, 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerindeki her vatandaşın kan bağışladığı kampanyada, vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurdu. Kan basıncı ve tansiyonu ölçülen bağışçılar, bu işlemlerin ardından kan verdi.

Anahtar Kelimeler:
Başkan KocamazKan Verdi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79