Başkan Kocamaz, “Kentleri Hak Ettiği Yere Getiren Lobisidir”

Başkan Kocamaz, “Kentleri Hak Ettiği Yere Getiren Lobisidir”

Başkan Kocamaz, “Kentleri Hak Ettiği Yere Getiren Lobisidir”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Yönetim Kurulu devir teslim törenine katıldı. MEP 8. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hanife Körünoğlu, görevini Armağan Öner’e devretti.

Bünyesinde bulunan 23 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içerisinde iktisadi ve sosyal amaçlı projeler üreterek, Mersin’e yapılacak olan yatırımların hızla gerçekleştirilmesini amaçlayan Mersin Ekonomi Platformu’nun Yönetim Kurulu devir teslim töreni yapıldı.

Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, platform üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ekonomi Platformu’nun Mersin için önemli bir değere sahip olduğuna ve bu gibi platformların kentlerin gelişimi ve ilerlemesi açısında oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, “Mersin Ekonomi Platformu, ben göreve geldiğimden bu yana yakından izlediğim ve kentimizin ihtiyaç duyduğu bir platform. Mersin’de en büyük eksiklik herkesin bireysel mücadele etmeye çalışması. Oysa kentleri hak ettiği yere getiren onun lobisidir. Lobi faaliyetleri de ancak böyle platformlarla oluşur. Kentimiz için büyük öneme sahip olan bu platforma olan katkılarından dolayı Hanife Körünoğlu’na teşekkür ediyor, Armağan Öner’e ise yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye’nin birçok ilinde kent paydaşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının siyasi sebeplerden kaynaklı olarak bir araya gelmediğini belirten Başkan Kocamaz, kentlerin ilerlemesi ve gelişmesini sağlamak için insanların din, dil, inanç, felsefe ve siyasi görüş ayrımı yapmadan, ortak paydada buluşarak, faydalı ve sağlıklı ilerlemelerin kaydedileceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Mersin’de yaşanan turizm ve işsizlik sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Sahillerimizin turizm bölgesi olarak ilan edilmesinin üzerinden 12 yıl geçti. Bir uçtan bir uca cennetten bir köşe olan Mersinimize bu süreç içerisinde tek bir çivi bile çakılmaması, kentimizi turizm alanında hak etmediği bir yere sürükledi. Yapılan plan çalışmaları yıllarca bekletildi. Bu durum işsizlik oranının da maalesef oldukça yüksek olduğu kentimizin turizm yatırımı konusunda yeterli ilgi görmemesine neden oldu” ifadelerine yer verdi.

Son dönemlerde gündemde olan ve sıkıntılı bir süreç geçiren Mersin İdman Yurdu ile ilgili olarak destek beklediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin İdman Yurdu biliyorsunuz ki zor bir dönem geçiriyor. Bu kentin önemli bir makası olan kulübümüz, maalesef Mersinlilerin sahip çıkmaması üzerine ehli olmayan kişilerin elinde bu hale geldi. Sizler bir işi takip etmeden, sadece yardım ederseniz orada yapılan yanlışlıklar bitmez. Herkesin çözüm beklediği isim Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Benim keşke böyle bir yetkim olsa da takımımızın borcunu ödesek. Bu takıma sahip çıkmak herkesin sorumluluğu. Bizler işletmeler ve iş adamlarına yazı yazdık. Tabi bir tek geri dönüş olmadı. Çözüm Mersin halkı ve iş adamlarında” şeklinde konuştu.

Mersin Ekonomi Platformu 8. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hanife Körünoğlu yaptığı konuşmada, platformda kişisel çıkarların değil Mersin’in kazanması için çalışmalarına yön verdiklerini ifade ederek, “MEP olarak Mersin’i hak ettiği noktaya getirmek için 23 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kişisel çıkarların değil Mersin’in kazanması için yapılan çalışmalar ile güçlü bir Mersin hedefliyoruz. Çalışmaların bu doğrultuda devam edeceğine inanıyor, benden önceki dönemlerde MEP’e katkı sağlayan yönetimlere teşekkür ediyor ve yeni görevinde sevgili arkadaşım Armağan Öner’e başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkanlığı devralarak yeni görevine başlayan Armağan Öner ise konuşmasında, “Bizim bugün esas başarımız bizlere her zaman destek veren, yalnız bırakmayan yerel yönetimler ile sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelerek bu masada Mersin’i konuşmak. Bizlerin amacı sadece Mersin’e bir şeyler kazandırarak, ona olan borcumuzu ödemek” ifadelerine yer verdi.














Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36