Başkan Kocamaz, “Mersin’i Aşk Derecesinde Seviyoruz”

Başkan Kocamaz, “Mersin’i Aşk Derecesinde Seviyoruz”

Başkan Kocamaz, “Mersin’i Aşk Derecesinde Seviyoruz”

 

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle Mersin’i tanımak, tanıtmak ve kentin değerlerinin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen ‘Mersin’i Keşfet’ programının sonuç toplantısı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Hürriyet Gazetesi yazarları, TÜRSAB yetkilileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlik kapsamında Mersin’in tüm güzelliklerini keşfetme fırsatı bulan katılımcılara seslenerek, “Sizler iki gün boyunca bizlerin yaşadığı yerleri, oturduğumuz evleri gezdiniz, gördünüz. Sadece Mersinimiz değil, aslında 2 milyona yakın Mersinli hakkında da fikir sahibi oldunuz. Bir toprak parçasını yurt edinenler, doğal olarak onun altında ve üstünde bulunan değerleri kullanma hakkına da sahiptirler. Zira sahiplik, kullanma hakkından çok, koruma sorumluluğu demektir. Bu nedenle biz, Mersin’in sadece üstündeki zenginlikleriyle değil, 10 bin yıllık tarihi birikimleriyle de yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin’e insanı, doğası, tarihi ve kültürel varlıkları ile sahip çıktıklarını, değerleri bugünün ihtiyaçlarına göre geliştirmek için görev başında olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “İnsanlar sevdikleri şeylere kıymet verirler. Biz Mersinimizi aşk derecesinde seviyoruz. Eğer bir değeriniz varsa koruyabilirsiniz. Mersinimiz, insanı, doğası, tarihi ve kültürel varlıklarıyla sadece Mersinliler için değil Türkiye ve dünya için büyük bir değerdir. Biz, Mersin’i Mersin yapan bu değerlere sahip çıkmak, onları bugünün ihtiyaç ve gerçeklerine uygun şekilde daha da geliştirmek için görev başındayız” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ‘Mersin’i Keşfet’ etkinliğinin Mersin’in Türkiye ve dünya turizminde yer almasına ve tanıtım anlamında kente büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirterek, Mersin’in tarihi, kültürel, deniz, doğa ve inanç turizmi olarak yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Vali Çakacak konuşmasında, “İlimizin ülkemiz ve dünya turizminden daha fazla yararlanmasını sağlayacak ve tanıtım atağına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu programı çok önemsiyorum. Sanayi, ticaret merkezi olan Mersin, sahip olduğu eşsiz doğa güzellikleri ve inanç merkezleri ile son derece önemli bir potansiyele sahiptir. Büyük medeniyetlerin hüküm sürdüğü Mersin, insanlık tarihine ait çok önemli miraslara sahiptir. Mersin, adeta bir açık hava müzesidir. Sahip olduğu bu potansiyel ile turizm sektörünün parlayan bir yıldızı olabilecektir. Deniz, doğa, kongre, inanç, kültürel ve tarihi turizm potansiyellerine sahip ilimizin, hak ettiği yere geleceğine inanıyor ve bu potansiyeli paydaşlarımız ile birlikte değerlendirerek, bir ekip heyecanı ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Mersin’de Keşfedilecek Yeni Bir Hayat Bulduk”

TÜRSAB olarak Mersin’e gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında Mersin’in keşfedilecek yeni bir hayat olduğu kanısına vardıklarını ifade eden TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu kentte yeni bir hayat olduğunu görmenin mutluğunu sizlerle yaşamaktayım. 19. yy sanayi odaklı bir dönem, 20. yy insan odaklı bir dönem. 21. yy ise çevre odaklıdır. Altını, gümüşü, kıymetli madenleri bulursunuz ancak doğayı bulamazsınız. Bugün bu değerli toplumu gördüğüm zaman diyorum ki; Mersin keşfedilmeye layık, tarihi derinliği fazla olan bir kent. Ve ben inanıyorum ki marka kent olacak bir şehir. Her gittiğimiz yerde yerel yönetimlerle kucaklaşmayı öğrendik. Mersin’in tanıtılmaya ve korunmaya ihtiyacı var. Biz TÜRSAB olarak burada keşfedilecek yeni bir hayat bulduk” şeklinde konuştu.

‘Mersin, Tarihe Yolculuk Yapmak Demek’

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, ‘Mersin’i Keşfet’ etkinliği kapsamında düzenledikleri etkinlikler ile Mersin’in tarihi ve kültürel güzellikleri hakkında çok şey öğrendiklerini, kentin önemli değerleri olduğunu ifade ederek, gözlemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ergin konuşmasında, “Bu buluşmaların önemli bir yararı da bizim için önemli bir eğitim haline geliyor olması. Aynı duyguyu Mersin’de de yaşadık. Mersin çıkarması bizim için çok eğitici ve öğretici oldu. Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizimle birlikte yaptığı geziler ile Tarsus’tan başlayarak Mersin’in batısında birçok tarihi ve kültürel miras ziyaret edildi. Türkiye’de yeteri kadar bilinmese de Mersin tarihi açıdan birçok dönemi yansıtan arkeolojik mirası ile Türkiye’nin en önemli tarihi hazinesine sahip olan illerden biri. Mersin, tarihe yolculuk yapmak demek. Mersin sadece inanç ve tarih turizmi değil 321 km’lik sahil şeridiyle, doğal kumsallarıyla muazzam bir turizm potansiyeline sahip. Aynı zamanda tarımsal üretim anlamında Türkiye’nin ilk sıralarında yer alan bir şehir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdi. Katılımcılar daha sonra Mersin’in yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı stantları gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36