Başkan Kocamaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde hizmet veren mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantıda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin için yapılan ve yapılacak olan bütün hizmetlerin kaynağında Mersin sevgisi olduğunu ifade ederek, Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in hak ettiği hizmetleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yaklaşık 28 aydır bizlere destek veren, bizleri görev başına getiren hemşehrilerimize hep birlikte hizmet ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Çünkü hizmetin sınırı yok. Bizim görevimiz vatandaşlarımızın sıkıntılarını, dertlerini asgariye indirip, beklenti ve taleplerini yerine getirmek. Biliyorsunuz ki Büyükşehir Yasası ile beraber hizmet alanımız oldukça büyüdü. Yapılanma ile geçen ilk yılın ardından, artık söz verdiğimiz hedeflerimizi bir bir yerine getirmeye başladık” dedi.

Son zamanlarda yağış oranlarının düşük olması nedeniyle Mersin genelinde büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olan kuraklık ile ilgili muhtarları bilgilendiren ve uyarılarda bulunan Başkan Kocamaz, “Su kaynaklarımız kurumaya yüz tuttu. Birçok su kaynağımızın kuruması nedeniyle Mersin genelinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak su sorununun çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Silifke ile Mersin merkez arasında bir su envanteri çıkardık. Su kaynaklarını tespit ettik. Bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi için plan ve projelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Yine diğer bölgelerimizde de bu envanterler çıkartılacak” şeklinde konuştu.

Bilinçsiz sulama nedeniyle yaşanan su kesintileri ile ilgili olarak muhtarlara uyarılarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasında “Kaynakların kuruması sonucu vatandaşımız da haklı olarak çareler aramaya başlıyor. Ama ne yazık ki içme suyu ile bahçelerin sulanması kentimizde yaşadığımız su sıkıntısını daha da arttırıyor. Suyun en ekonomik ve bilinçli şekilde kullanılması için hepimiz üzerimize düşenleri yapmalıyız. Özellikle siz muhtarlarımız bu konuda her zamankinden daha duyarlı olmalı, vatandaşlarımızı uyarmalısınız” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların beklentilerini karşılamak, en kaliteli ve hızlı hizmeti sağlayabilmek için muhtarlar ile koordineli çalıştıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını en kısa sürede ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Bunu da sizler ile koordineli çalışarak yapacağız. Sizler hizmetin olmazsa olmazısınız. Problemlerin çözümü konusunda şahsıma veya genel sekreterimize her an ulaşabilirsiniz. Bize ulaşamadığınız takdirde 7 gün 24 saat hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 ve MESKİ ALO 185 çağrı merkezlerimizi arayarak, sıkıntılarınızı dile getirebilirsiniz. Orada yaptığınız bütün görüşmeler kayıt altına alınarak, takip ediliyor” dedi.

Başkan Kocamaz, konuşmasının ardından muhtarlar ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79