BAŞKAN SEÇER, DİSK GENEL-İŞ SENDİKASI HEYETİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan ve 1179 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi’nde emeği geçen tarafları ağırladı.

BAŞKAN SEÇER, DİSK GENEL-İŞ SENDİKASI HEYETİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan ve 1179 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi’nde emeği geçen tarafları ağırladı.

Sendikanın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Başkan Seçer’e verdiği sözü yerine getirdiği için teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Toplu İş Sözleşmesi ile haftalık çalışma saatlerinin 40 saate indirildiğini, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda işçilere ortalama 250 TL’lik ikramiye verileceğini kaydeden Başkan Seçer, “Şu anda bu toplu sözleşmeyle bizden en az 3 bin 300 TL çalışanlarımız ücret alacaklar” diye konuştu.

Başkan Seçer, sözleşmede aile içi şiddet maddesine de yer verildiğini vurgulayarak “Bu bizim için tartışılmaz mücadele edilmesi gereken bir sorun. Biz bu konuda sorun yaratan ailesine, eşine, çocuklarına çalışanlarımızla yollarımızı ayıracağız tartışmasız ayıracağız ama elbette ki o aileyi de gelirden yoksun bırakmayacağız. Gerekirse eşini belediyede personel olarak istihdam edeceğiz. Bu önemli bir madde” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, belediye çalışanlarına güvendiğini, aidiyet duygusuyla hep beraber güzel işler yapacaklarını vurgulayarak, “Biz başaracağız. Çok güzel işler yapacak, Mersin’i çok daha güzel bir Mersin haline getireceğiz. Çağdaş, modern, demokratik, insanların huzurla mutluElukla gezdiği, herkesin bir sıcak yuvasının olduğu, çocuklarının eğitim aldığı, sosyal faaliyetlerin olduğu, kültürel faaliyetlerin olduğu bir kent haline getireceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İmar İnşaat A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan ve 1179 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi’nde emeği geçen tarafları ağırladı.

“Emekçi, emeğinin karşılığını isteme hakkına sahip”

Başkan Seçer’e teşekkür ziyaretinde bulunan heyet içerisinde DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, sendikanın şube yönetim kurulu ile İmar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uyan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve sendikanın işyeri temsilcileri yer aldı. Başkan Vahap Seçer, kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan tarafların güzel bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Emeğini ortaya koyan çalışanların sözleşmeden memnun kalmasından kendisinin de memnun olduğunu getiren Vahap Seçer, “Hakkıdır.Emekçi, çalışan hangi iş alanında olursa olsun, emeğinin karşılığını isteme hakkına sahip ve medeni toplumlarda da hukuk devletlerinde de bu insanların emekleri bir zerre kadar zayi olmayacak şekilde her türlü ayrıntılar düşünülerek verme gayreti olur. Umut ediyorum, Türkiye de bu anlamda hukuk devleti olma yolunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önemli çalışmalar yapacak ve çok daha iyi noktalara geleceğiz. Toplumun çalışması, üretmesi, ekonomiye katkı sağlaması, katkı değer sağlaması bütün katmanlara eğer adaletli bir şekilde yansırsa, yani gelir dağılımında adaleti sağlarsak, her alanda kalkınmayı sağlarsak daha güzel bir ülke oluruz. Daha demokratik oluruz. Daha refah toplumu oluruz daha huzur toplumu oluruz ki dönemimizde en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Ayrımsızgayrımsız, insanların herhangi bir özelliğinden dolayı öteki olarak kabul edilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Hepimizin ortak gayesi bu.”

 

“Şiddet uygulayanı çıkarırız, gerekirse eşini alırız”

 

Başkan Seçer, sözleşmenin öne çıkan maddelerinden de söz ederek,“Şu anda bu toplu sözleşmeyle bizden en az 3 bin 300 TL çalışanlarımız ücret alacaklar. 1179 çalışanımızı ilgilendiren bir toplu sözleşmeydi bu. Benim de çok desteklediğim ve önemsediğim ve günümüzün toplumsal meselesi olan aileye bunun içinde başta kadın ve çocuğa yönelik şiddet var. Bu bizim için tartışılmaz mücadele edilmesi gereken bir sorun. Biz bu konuda sorun yaratan ailesine, eşine, çocuklarına çalışanlarımızla yollarımızı ayıracağız tartışmasız ayıracağız ama elbette ki o aileyi de gelirden yoksun bırakmayacağız. Gerekirse eşini belediyede personel olarak istihdam edeceğiz. Bu önemli bir madde. Hepiniz gibi ben de önemsiyorum bu konuyu” diye konuştu.

“Bir önemli husus da haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi”

Başkan Seçer, ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda ortalama 250 TL’lik ikramiye ve haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesiyle ilgili maddelere de değinerek, “Bir diğeri de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda ortalama 250 TL’lik bir ikramiye söz konusu. Bu sembolik gibi görünebilir ama 1 Mayıs’ın önemini düşündüğünüz zaman dünyadaki emek sınıfı için bu güne dair sembolik de olsa önemli bir farkındalık yaratacak madde diye düşünüyorum. Bir önemli husus da haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi, yeniden düzenlenmesi. Bunu da önemli ve değerli buluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Emek koyan tüm kardeşlerimize, arkadaşlarımıza, kendi belediyemizde bizimle beraber yönetimsel olarakçalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız ve sekreterimiz nezdinde tüm Genel-İş ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çok güzel işler yapacak, Mersin’i çok daha güzel bir Mersin haline getireceğiz”

Başkan Seçer, tek isteklerinin Mersin halkına hizmet etmek olduğunu bu kapsamda belediye çalışanlarının kuruma aidiyetini, işlerini gönülden yapmasını ve hizmet odakları çalışmalarını son derece önemsediğini belirterek şunları söyledi: “Biz herkesin belediyesi olmak istiyoruz. Bir anlamda kimsesizin kimsesi olmak istiyoruz. Sizlerin desteği çok önemli, sizlerin gayreti çok önemli. Sizlerin belediyemize aidiyet hisleriyle çalışması son derece önemli. Mutlaka koyduğunuz emek neticesinde profesyonel olarak bir gelir elde edeceksiniz. Çoluğunuz var, çocuğunuz var, geçiminiz var. Onların rıskını temin edeceksiniz ama diğer taraftan da bunu gönülle yaparsanız, aşkla yaparsanız, bir hizmet anlayışıyla, aşkıyla, memleket sevdasıyla yaparsanız çok güzel neticeler alırız. Ben sizlere çok güveniyorum. Çok inanıyorum. Her şey para değil, her şey gelir değil, her şey kaynak değil. Benim için çalışanların aidiyat hissiyatı son derece önemli. Ben başarılı olacaksam sizlerle beraber olacağım. Biz başaracağız. Çok güzel işler yapacak, Mersin’i çok daha güzel bir Mersin haline getireceğiz. Çağdaş, modern, demokratik, insanların huzurla mutluElukla gezdiği, herkesin bir sıcak yuvasının olduğu, çocuklarının eğitim aldığı, sosyal faaliyetlerin olduğu, kültürel faaliyetlerin olduğu bir kent haline getireceğiz”

“En çok memnun eden de gerçekten verilen sözün tutulması”

DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy da Başkan Seçer’e adaylık sürecinde “Göreve gelirseniz emeğin hakkıyla ilgili bir sözünüzü duymak istiyoruz” dediğini, Başkan Seçer’in de o gün verdiği sözü göreve geldikten sonra yerine getirdiğini belirtti.

Göksoy, “Biz her şeyden önce ağızdan çıkan sözü dikkate alan ilkeli bir sendikayız. O sözün yerine gelmesi bizi gerçekten ziyadesiyle mutlu etti. Türkiye koşullarında 2 bin 323 lirayı işçiye reva görenhükümet ve bunun yanı sıra en az 3 bin 300 lira alınacak bir Toplu İş Sözleşmesi tabii ki bizi mutlu eder. En çok memnun eden de gerçekten verilen sözün tutulması.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79