Başkan Turgut, Şehitlik Anıtı’nı inceledi

Turgut, "Şehitlerimize yakışır bir anıt haline getireceğiz"

Başkan Turgut, Şehitlik Anıtı’nı inceledi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Evkaftçiftliği Mahallesinde yapılan hizmetleri ve eksiklikleri yerinde inceledi. Mahalle merkezinde bulunan Şehitlik Anıtı’nı inceleyen Başkan Turgut, bakımsız halde bulunan anıtın, şehitlere yakışır bir anıt haline getirileceğini açıkladı.

Evkaftçiftliği Mahallesi Muhtarı Mustafa Üredi, Silifke Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ederek, diğer eksikliklerinde tamamlanması için taleplerde bulundu.

MUHTAR ÜREDİ, “SİLİFKE BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Hizmetlerinden dolayı Silifke Belediyesi’ne teşekkür eden Evkafçiftliği Muhtarı Mustafa Üredi; “Mahallemizin merkezinde bulunan Anıt meydanına sahip çıkarak, çevre düzenleme çalışmasını gerçekleştirecek olan Silifke Belediyemize teşekkür ediyoruz. Yollarımızın birçoğunda bakım çalışması yapıldı. Stabilize bakım isteyen bazı yollarımız var. Bunun yanında mahalle aralarında dar geçitli bulunan yollarımızın genişletilmesi ve parke yapılmasını istiyoruz. Ayrıca meydanımızda bulunan Şehitlik Anıtı mahallemiz ve vatandaşlarımız için büyük önem taşıyor. Düğün, nişan, mevlit gibi etkinliklerimizi Bu anıtın arka kısmında bulunan meydanda gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz sayesinde bakımsız kalan Anıt ve çevresinin modern bir görünüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

“HALKIMIZIN YAPTIĞIMIZ HİZMETLERE SAHİP ÇIKMASINI VE KORUMASINI İSTİYORUZ”

Evkafçiftliği’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir mahalle olduğunu belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Zamana tanıklık eden tarihsel dokuları, değerlerimizi, yapılarımızı ve doğal güzelliklerimizi korumaya devam edeceğiz. 88 mahallemizde başlatmış olduğumuz bakım ve yenilik çalışmaları mahalle mahalle devam ediyor. Bu mahallemizde de yol, stabilize, park ve sosyal yaşam alanlarıyla ilgili önemli hizmetler yaptık. Yapmayada devam edeceğiz. Tabiki daha birçok eksiğimiz var ve bunları sürekli olarak inceleme gezileri düzenleyerek değerlendiriyoruz. Aciliyet sırasına göre bir bir talepleri yerine getireceğiz. Ayrıca Evkafçiftliği Mahallemizde şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu bu anıt meydanı gerçekten çok bakımsız bırakılmış. Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerden mahalleye dönüşen yerleşim bölgelerimizde bu ilgisizliğe oldukça rastlamak mümkün. Şehit anıtları, türbeler, okulların eski binaları ve aklımıza gelebilecek birçok değerlerimizi mahalle mahalle tespit edip, bakım ve çevre düzenlemesini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79