Başkan Turgut, üniversite öğrencileriyle panelde buluştu

Başkan Turgut, üniversite öğrencileriyle panelde buluştu

Başkan Turgut, üniversite öğrencileriyle panelde buluştu



Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokul’nda, Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Yerel Yönetimler” paneline katılarak, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Mustafa Karaduman’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, burada ki ziyaretinin ardından üniversitenin Yerel Yönetimler Söyleşisi konulu paneline katıldı.

Silifke Belediyesi’nin yapmış ve yapmakta olduğu hizmetleri ile Büyükşehir Yasasının sıkıntılarını, İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin görevlerini anlatan Başkan Turgut, öğrencilerin bölüm dersleriyle ilgili sorularını cevapladı.

“ÜNİVERSİTELER YOL GÖSTERİCİ EĞİTİM KURUMLARIDIR”

Öğretim üyeleri, bölüm hocaları ve üniversite öğrencilerinin katıldığı panelde konuşan Başkan Mustafa Turgut; ‘Silifke Belediyesi olarak bölgemizin kalkınması konusunda tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Ortak akıl ilkesiyle çalışmalarımızı gerçekleştirerek, ilçemizin gelişmesinin, kalkınmasının ve modern hizmetlere kavuşmasının her şeyden önce olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Üniversiteler bölgelerin gelişmişliğine, ekonomisine, kalkınmasına ve zenginleşmesine yön veren yol gösterici kurumlardır. Belediye olarak göreve geldiğim günden bu yana her zaman kurumlar arası iş birliğine önem veriyor, ilçemizde bulunan üniversitelerimizde dâhil her eğitim kurumuna imkânlarımız dâhilinde destek oluyoruz.

Bunu örnekleyecek olursak Ulugöz Mahallemizde faaliyet gösteren Mersin Üniversitemizdeki öğrencilerimizin ulaşım sorununu çözdük. Aynı şekilde Taşucu Mahallemizde faaliyet gösteren Selçuk Üniversitemizin yol asfaltlamasını gerçekleştirdik. Diğer sosyal ve kültürel etkinliklerine de her zaman imkânlar dâhilinde katkı sunmaya çalıştık. Tabi ki bu saydıklarımız sadece örneklerden ibaret. İlçemizde bulunan bütün eğitimle alakalı kurumlara destek verdik vermeye de devam ediyoruz.

Herkesin bildiği gibi şuan mevcut bir Büyükşehir Yasası var. Bu yasa ile birlikte ilçemizde var olan 66 köyümüz ile birlikte 22 mahallemizin hepsi mahalle statüsüne kavuştu. Şuan 88 mahallemize hizmet ulaştırıyoruz. Silifke ilçesi Türkiye’nin coğrafi bakımdan 14. büyük ilçesi olup, 2693 km2’lik bir alana sahip. İşte bu yasanın getirdiği sıkıntılardan biride içme suyu, reklam ve temizlik gibi bütün gelirlerin Büyükşehir Belediyesine aktarılması, hizmetlerin ise İlçe belediyesi tarafından yürütülmesidir. Bu yasanın getirdiği görev dağılımlarını broşürler halinde sizlere dağıttık. Bu bilgilendirmeleri aynı zamanda mahalle mahalle ve ev ev gezerek dağıtıyor halkımızı bilgilendiriyoruz” dedi.

“İLÇEMİZ SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİYLE ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDI”

Silifke’nin eski kabuğunu kırarak, gelişen bir ilçe konumuna gelmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Turgut, Göksu Nehri Projesi, Nikah Salonu projesi, Kültür Müdürlüğü Projesi, Atakent Sahil Temizleme Projesi, Hastane Çevresi Düzenleme projesi, Açık Hava Sinema Projesi ve Göksu Otel Düzenleme Projeleriyle birlikte Göksu Aile Çay Bahçesi, Su Büklümü, 4. Köprü, 300 Dar Gelirli öğrenci ailesine yardım gibi projeler üzerinde de başarılı bir hizmet gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özellikle Göksu Nehri projesinin Silifke için önemli bir proje olduğunu ifade eden Turgut, “Göksu Nehrimizi herkes biliyor. Şehrimizin ortasından geçerek, Silifke ve yöresine can veren bir nehir. İşte biz bu nehrimize Eskişehir’de ki gibi Porsuk modeli bir uygulama yapmak istiyoruz. Bunun için de öncelikle ırmak kenarındaki kendiliğinden bitmiş çalıları ve ağaççıkları temizleyerek, vatandaşlarımızın ırmağı görmesini sağladık. Bu sayede ırmak kenarında ki çalılar içerisinde ortaya çıkan yataklar, uyuşturucu maddeleri, şırıngalar, çamaşırlar ve aklınıza gelebilecek her türlü pislikler buradan temizlendi” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, konuşmasının ardından öğrencilerin yerel yönetimlerle ilgili sorularını yanıtladı.  Daha sonra Başkan Turgut’a panele katılımlarından dolayı teşekkür çiçeği takdim edildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79