Başkan Turgut’tan 1 Mayıs mesajı

Başkan Turgut’tan 1 Mayıs mesajı

Başkan Turgut’tan 1 Mayıs mesajı

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, "Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin ’1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “1880’li yıllarda Amerika ve Kanada’da işverenlerin giderek büyüyen güçlerine karşılık; işçilerin, kol gücüyle çalışan emekçilerin durumları giderek kötüleşmekteydi. Uzun çalışma saatleri karşısında, işçiler emeklerinin karşılığını hiçbir şekilde alamamakta, en insani, en temel haklarından dahi mevcut sistem tarafından yoksun bırakılmaktaydılar. Bu kötü gidişata boyun eğmeyen, bunu kader olarak kabullenmeyen işçiler, üretimden gelen güçlerini ve mücadelelerinde ki kararlılıklarını göstermek için seslerini yükselttiler.

İşte 1 Mayıs 1886 bu seslerin yükselip bir olduğu ve üretimden gelen gücün ne denli önemli olduğunun tüm dünyaya gösterildiği gün oldu, tarih işçi sınıfının böylesine örgütlü ve kararlı tepkisine ilk kez tanık oldu.

Emekçilerin yoksulluğa, işsizliğe, kötü yaşam koşullarına, anti- demokratik uygulamalara başkaldıran haykırışlarının günü 1 Mayıslar bazen kana bulandı, acılarla, gözyaşlarıyla hatırlandı.

1 Mayısın emeğiyle, alın teriyle, onuruyla ayakta kalma mücadelesi veren tüm emekçi dostlarım tarafından gerçek bir bayram havasında, şiddetin karanlık gölgesinin düşmediği, adalet, eşitlik, daha çok demokrasi ve özgürlüklerin doyasıya yaşandığı yoksulluğun, savaşların olmadığı bir dünya özlemiyle kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79