BELEDİYE ALTINDA MESCİT AÇILIYOR

BELEDİYE ALTINDA MESCİT AÇILIYOR

BELEDİYE ALTINDA MESCİT AÇILIYOR

Silifke’de Merkez Alaaddin Camiinin restorasyona alınması sebebiyle ibadete kapatılmasının ardından Başkan Mustafa Turgut’un girişimleriyle Belediye Hizmet Binası altındaki 300 m2’lik bodrum kat mescid yapılıyor. Çalışmalar belediye personelleri tarafından tüm hızıyla sürdürülüyor.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Belediye hizmet binasının altını çarşı esnafına mescit yaptırıyor. 300 m2’lik mescit çalışmasının mevcut Alaaddin Caminin alanından daha büyük olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un vatandaşlar için mescit yapma girişimini takdirle karşılayan çarşı esnafları, “Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a, emeği geçen Başkan Yardımcısı Esen Tol, Ömer Savar ve Mehmet Kafes’e teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Başkan Turgut; “Merkez Alaaddin Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alındığı için Belediye Hizmet Binamızın bodrum katını mescid yapma kararı aldık. Hizmet binamızın bodrum katı 300 m2’lik olup, mevcut Alaaddin Caminin alanından daha büyük bir konuma sahip.

Esnafımız ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği ve çevrede yakın bir cami ve mescit bulunmadığı için arkadaşlarımızla, Çarşı esnafı ve işadamlarımızla yaptığımız görüşmelerden sonra, Belediyemizin altında kullanılmayan, atıl durumda bulunan zemin katı mescide dönüştürme kararı aldık” dedi.

“PERSONELLERİMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

“Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi şekilde yapmaları için mescidimizi kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz” diye açıklamalarını sürdüren Başkan Turgut, “Çarşı esnaflarımızla, vatandaşlarımızla ve kentimizin değerli işadamları ile bir toplantı yaparak onlarında fikirlerini aldık ve katkı sağlamalarını istedik. Bütün arkadaşlarımız sağ olsunlar gerekli desteği vereceklerini belirttiler.  Mescidi en iyi şekilde ve en kısa zamanda yapmak için bizde personellerimizle çalışmaları hızla sürdürmekteyiz. Esnafımız ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği mescit olması bizleri de çok sevindiriyor” diye konuştu.

Padişah Sultan Mehmet Reşat Zamanında, Nüzhet Paşa tarafından 1912 yılında yaptırılan Merkez Alaaddin Camii Silifkeliler açısından büyük önem taşıyor.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36