Belediye Serası üretmeye devam ediyor

Erdemli Belediyesi, ilçe sınırları dahilinde bulunan tüm park, yeşil alan ve orta refüjlerin ihtiyacı olan çiçek ve ağaç fidanlarını Belediye serasında yetiştirmeye devam ediyor.

Belediye Serası üretmeye devam ediyor

Belediye serasının faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “şehrimizin yeşil alanlarının bitki ihtiyacı fazlasıyla yetecek şekilde seramızda üretiliyor. Seramızda 100 binin üzerinde bitki ve çiçek üretiyoruz. Erdemli Belediyesi dışa bağımlı olmadan kendi kendine yeten bir belediyeyiz. Tüketen değil, üreten belediye olmaya devam edeceğiz” dedi.

Erdemli Belediyesi bitki üretim serasındaki yoğun çalışma gözlerden kaçmıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre; ilçede bulunan park ve yeşil alanların ihtiyacı olan çiçek ve ağaç fidanlarının dikime hazır şekilde beklediği ve ihtiyaç olan yerlere hemen gönderildiği bildirildi. Erdemli’nin tüm çiçek ve bitki ihtiyacının belediye çiçek serasından karşılandığını ifade eden Başkan Tollu, belediyeye ait olan bitki üretim merkezinde yetiştirildiğini belirterek, çiçek serasında 100 binin üzerinde bitki ve çiçek üretildiğini kaydetti. Tollu, bu sayede belediye olarak bitki ve çiçeğe fazla para harcamadıklarını ve Erdemli’yi kendi kendisine yeten bir şehir olarak geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Belediye olarak tüm parkların, yeşil alanların, orta refüjlerin ve kavşakların ihtiyacı olan çiçeklerin kendi seralarında dikime hazır vaziyette olduğunun altını çizen Tollu, “Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden 100 bin adet üretim yapılıyor ve ihtiyaç olan yerlere dikimi gerçekleştirilecek” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; belediyenin serasında dikime hazırlanan bazı çiçek türlerinin, gül, begonvil, çitatmil, benjamin, İskenderun kauçuğu, mine yasemin, Akdeniz papatyası, kartopu, lüfüsturun, Çin karanfili, oya, Amerikan sarmaşığı, balık ağzı, hercai menekşe, yılbaşı yıldızı, gece sefası, japon gülü, zakkum, ateş dikeni, berberis, taflon, aralya, ceylan gözü olduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36