Bir çöp yığını da Atakent’ten

Bir çöp yığını da Atakent’ten

Bir çöp yığını da Atakent’ten


Silifke’nin Atakent Mahallesinde arıtma tesisi karşısında bulunan çöp konteynırlarının çöplerle yığılmış olması dikkat çekiyor.

Mahalle ve sitelerin bulunduğu alanda duran çöp konteynırlarının dolup dışına taşması dikkat çekerken, sorumluluk sahasındaki çöpleri geç toplayan Silifke Belediyesi de vatandaşın tepkisini çekiyor.

Özellikle hafta sonları vatandaşın günübirlik tatil için geldiği Atakent’te yaşanan bu çevre kirliliği dikkat çekiyor. O bölgede yaşayan vatandaşlar Konuya tepkilerini şu şekilde getiriyor;  “Burada zaten bir arıtma tesisi bulunuyor ve oradan çıkan suyun kokusundan durulmuyor. Buna birde çöp kokusu eklenince artık biz pes diyecek konuma geliyoruz.  Bu çağda böylesine bir rezillik. Öncelikle toplum sağlığı hijyeni için özen gösterilmesi gereken bir bölge ama çöpler dışarıda kanalizasyon kokusu ve arıtma suyu bir tarafta buna birde sivrisinek eklenince tatil burnumuzdan geliyor” diye konuştular.

Öte yandan bazı tatilcilerin ise bilinçsizce attığı çöpler, yada sahil ve kamp alanına atılan çöplerde  bazı vatandaşların çevreye karşı duyarsızlıklarını gösteriyor. Bu durum karşısında vatandaşların çevreye karşı sorumlu olmadıklarını belirten tatilciler, “yetkililerden hizmeti beklerken bizlerinde bilinçli olması gereklidir. Çöplerimizi öyle sağa sola artma lüksümüz olamaz olamamalıdır. Lütfen birbirimizi bu konuda uyaralım” diye konuştalar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36