BİR MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI

BİR MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI

BİR MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI


Bir mayıs, demokrasi olan ülkelerde, bayramdır. Demokrasi yoksa, zulümdür, işkence ...

Bir mayıs, demokrasi olan ülkelerde, bayramdır. Demokrasi yoksa zulümdür, işkencedir. Kandır, ölümdür. Bu bayram dünya da hep kutlanır. Ülkede sosyal devlet var ise, yöneten, yönetilen birlikte kutlarlar. Meydanlar emekçiler ile dolar, taşar.  Ama ülkede şeriat varsa, ülkede demokrasi askıya alınmışsa;  yasaklar başlar. İşte o zaman mücadele vardır. İşte o zaman devrimler vardır.

Bu bayram bütün dünyada olduğu gibi bedel ödenerek kazanılmıştır. Ülkemizde mayıs deyince Taksim akla gelir, Kızılay akla gelir. Ama ikisinde de bu yıl bayram kutlanamadı. Ne imiş, ülkede terör varmış, Işid, PKK varmış. Her gün canlı bombalar patlatıyor kendi, kendini.

İşte bu yıl bir mayıs ‘ı böyle bir durumda kutladık. Korkanlar, korkmayanlar. Tercihini piknikte, çay bahçelerinde kahvaltıda yapanlar. İnadına yürüyenler.

Silifke de emek ve demokrasi platformu yıllardır bu kutlamaları hazırlıyor. Zaman, zaman vatan, millet grupları sulandırmaya çalışsa da, şimdi onlar geride duruyor.

Kesk’e bağlı sendikalar: Ses, Eğitim- Sen, Tümbelsen, Kültür Sen, , Türkiş e bağlı Yol-İş, Belediye İş, Taşeron İşçiler, Mimar ve Mühendis odaları, Tabipler Odası, Alevi Kültür Dernekleri, Silifke Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 7 Haziran Harekâtı,  CHP, HDP birlikte alanlara çıktılar.

Her bayram, etkinlikte gelenek haline gelen, Stadyum- Anıt güzergâhı değiştirilmiş, 1990 yıllarda Kız Meslek Lisesi önünden, Cavit Erden Caddesi, Taş Köprü, Anıt. Aman kimseler görmesin. Devrimci hastalık bulaşır.  Düzlenme Komitesi, yürümüyorum, Miting yapacağım dedi;  her kuruluş kendi binasından yürüdü, meydana ulaştı.

Bir mayıs ruhuna uygun bayramını kutladı. Saygı duruşu, bir mayıs marşı hep birlikte söylendi. Kesk adına Eğitim Sen Temsilcisi Ahmet Yalçın, Merçed adına Taşucu- Temsilcisi Turgut Atlay konuşma yaptılar. Şiirler okundu. Silifke belediyesi Halk Oyunları grubu oyunlarını sergilediler. Birilerinin yasaklamaya çalıştığı Ham Çökelek ( Gerali) oyununu da daha canlı oynadılar. Bir mayıs Orkestrası Murat Değirmenci ve arkadaşları alanı coşturdu. Halaylar çekildi, şıkırdım şıkır oyunları oynandı. Devrimci türküler dile geldi.

CHP ilçe Başkanı Bünyamin Uçar, 24. dönem mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, milletvekili adaylarından Celal Çelik, Ebru Çalışkan,  Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Mehmet Kafes, HDP ilçe Başkanı Hızır Yurtsever’in yer aldıkları görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79