BU DOMATES BAŞKA DOMATES

BU DOMATES BAŞKA DOMATES

BU DOMATES BAŞKA DOMATES

 

 Öyle bir domates dikti ki 6 aydır hasat ediyor.

 Silifke’nin Arkum mahallesinde Musa Ünüvar isimli domates üreticisi, öyle bir domates dikti ki 6 aydır hasat edebiliyor. Hem veriminden hem fiyatından memnun olan üretici Üredi, ürünün pazarda satmanın da ayrıca gururunu yaşıyor.

İlk defa deneme amaçlı dikimini yaptığı dojumden cinsi bir diğer adı da şeker domates olarak bilinen domatesi Kasım ayında bir dönümlük serasına diktiğini belirten üretici Ünüvar, “Kasım ayında diktik bu domates çeşidini. Bununla birlikte Cherry domates çeşidimizde var. Tamamen arılarla ve % yüz doğal bir ortamda yetişen bu domatesin meraklısı çok. Pazarda satıyorum. Kilosu 10 lira ile başladı şuanda 5 liraya satıyorum. Bir kök domateste 20 salkım domates oluyor. Verimi oldukça güzel. Tek sıkıntısı hasadı biraz zor. Ben diktim memnun kaldım. Üreticilere tavsiye ederim.

Minik domatesleri gören vatandaşlar tadına bakmadan geçemiyor. Tadına bakan vatandaş mutlaka alıyor ve bağımlısı haline geliyor. Bu nedenle satışlarımız güzel, domatesimizden vatandaş ta memnun bende memnunum” dedi.

 


Anahtar Kelimeler:
BU DOMATES BAŞKA DOMATES
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36