BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI TAKDİR ETTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI TAKDİR ETTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI TAKDİR ETTİ

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ‘Çalışanların Tanınması, Takdir Edilmesi ve Ödüllendirilmesi Töreni’ne katıldı. Törende toplam 75 Belediye personeline Teşekkür Belgeleri verildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘Çalışanların Tanınması, Takdir Edilmesi ve Ödüllendirilmesi Töreni’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurumsal Mükemmellik Danışmanı Celal Seçkin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve personel katılım gösterdi.

“Entelektüel sermayenin temel unsuru ise kuşkusuz insan kaynağıdır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz törende yaptığı konuşmasında, “Bugün burada 8 Mayıs 2014 tarihinde KalDER ile yaptığımız İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalamamızla başlayan kalite yolculuğumuzda, sizlerin üstün hizmet ve başarılarınızı paylaşmak, ayrıca da ödüllendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Gerek EFQM Kurumsal Mükemmellik Projemiz, gerekse ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin özünde, kaynakların, etkin ve verimli hizmetlerin en kestirme yoldan, en hesaplı ve kaliteli şekilde kullanılması ve vatandaşlarımıza sunulması yer almaktadır. Tüm otoritelerin kabul ettiği en önemli kaynak ve entelektüel sermayenin temel unsuru ise kuşkusuz insan kaynağıdır” dedi.

“Kariyer planlaması çalışmalarımızı sistemli bir yapıyla yürütüyoruz”

Bir kurumda çalışanların bilgi birikiminin, problem çözme yeteneğinin ve yaşam felsefelerinin, kuşkusuz o kurumun başarısına ve kaliteli hizmet üretimine önemli ölçüde etki edeceğinden bahseden Başkan Kocamaz, “Bu noktadan hareketle kurmuş olduğumuz ve geliştirerek sürdürdüğümüz EFQM Modeli ile siz değerli belediye personellerimizin kurumsal yeteneklerini geliştirme, kurumsal ve bireysel amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik yetkilendirme ve performanslarını artırmaya yönelik çalışmaları azimli ve kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Bununla birlikte Mükemmellik Modeli’nin temel kavramları olan ve bu kavramlar rehberliğinde, siz çalışanlarımızın çalışma ortamında iyileştirmeler, araç gereç, teknoloji transferi, eğitim çalışmaları, öneri ve performans değerlendirme sistemi ile kariyer planlaması çalışmalarımızı sistemli bir yapıyla yürütüyoruz ve bu çalışmalarımıza sürdürülebilirlik ilkesine uygun olarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İnsan odaklı bir sistemle çalışıyor ve çalışma ortamı yaratıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldikleri andan itibaren tek hedeflerinin Mersin’e ve Mersinliye hak ettiği hizmeti en güzel, en doğru, en amacına ulaşır ve kaliteli bir şekilde sunmak olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, “Bunun için yüreğimizden gelen hizmet aşkını, akılcılıkla birleştirerek projeler üretmeye başladık ve bunu yaparken de ana temamız her daim kalite oldu. Hizmette kalitenin sağlanabilmesinin, önce kendi içimizde oluşması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik ve belediyemizin Kalite Yönetim Merkezi’ne yoğunlaştık. Kalite eğitimden geçer diyerek düzenlediğimiz eğitim programları çerçevesinde siz personellerimizi hakkıyla eğiterek bilinçlendirdik. Sizlere belediyede çalışmanın sadece bir iş olmadığını, aslında yaptığınız her işin şehrimize ve vatanımıza bir hizmet olduğunu aşılamaya çalıştık. Başardıklarımızın sonucuna bakınca ne kadar doğru adımlar attığımızı hatta sadece Mersin’le sınırlı kalmayarak, bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz ulusal kalite sempozyumlarımızla da sınırları aşıp, hizmette kaliteyi tüm Türkiye’ye duyurduğumuzu görüyoruz. Çünkü biz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir sistemle çalışıyor ve çalışma ortamı yaratıyoruz. Kalite çalışmalarının hem kurumsal yapının oluşmasında hem de çalışanlarımızın yetkinliğinin artırılmasındaki katkısı öyle zannediyorum ki herkes tarafından kabul edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Törende konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, insan kaynakları yönetiminin tarihsel gelişimi, endüstri devrimi, sendikacılığın doğuşu, sendikal hareketler, dünya savaşları, devlet korumacılığının gelişimi, şirketlerin küreselleşmesi ve artan rekabet, toprak kalite felsefesi gibi kavramlardan söz etti. Kurumlardaki insan kayaklarının önemi, etkili iletişim gibi konuşlara da değinen Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, EFQM Kurumsal Mükemmellik Projesi’nin nihai hedefinin vatandaş memnuniyeti sağlamak olduğundan söz etti.

 

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından, tüm birimlerde görev yapan ve kalite çalışmalarında büyük emekleri olan Birim Kalite Sorumluları ile süreçlerin oluşturulması, risk ve risk kontrollerinin belirlenmesinde görev alan 75 Belediye personeline Eğitim Sertifikaları ve Teşekkür Belgeleri verildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79