Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşil Enerji’ Üretmeye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşil Enerji’ Üretmeye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşil Enerji’ Üretmeye Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir çevre bilinci ile merkez ve ilçelerde hayata geçirdiği projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Vahşi sistemden düzenli depolama sistemine geçilmesi ile zararlı gazların doğaya salınmasını engelleyerek, çöp sahalarından ‘yeşil enerji’ üretmeyi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 147 dönümlük alana kurduğu, 265,512 ton/yıl kapasiteli Silifke Göksu Entegre Atık Değerlendirme, Depolama, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladı.

Yaklaşık 8 Bin Konutun Aydınlatma Enerjisine Eşdeğer

Başlangıç olarak Silifke ve Erdemli ilçelerine hizmet veren tesis, 2017 yılı içerisinde katı atık aktarma istasyonlarının yapımıyla Mut ve Gülnar ilçelerine de hizmet verecek.

Mevcut düzenli depolama alanı ve biyokütle enerji üretim ünitesi ile saatte 1,2 MW (1200 KWH) elektrik üretimi gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 8 bin konutun aydınlatma enerjisine eşdeğer niteliğe sahip olan tesisten elde edilen enerji satışından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına yılda yaklaşık olarak 3 milyon TL girecek.

Tesis 7 Üniteden Oluşuyor

Düzenli depolama alanı ve biyokütle enerji üretim ünitesi ile hizmet veren tesis, geri dönüşümü olan atıklar ile organik atıkların cinslerine göre gruplandırıldığı atık ayrıştırma ünitesi, organik atıkların oksijensiz ortamda bakteriler tarafından bozunması sonucunda organik gübre ve biyogazın açığa çıktığı fermantasyon ünitesi, verimlilik derecesi yüksek olan organik gübrenin piyasaya sürülmeden önceki işlemlerin tamamlandığı kompost ünitesi ve sızıntı suyunun fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtımı sağlanarak deşarj standartlarına uygun olarak yönetiminin sağlanacağı sızıntı suyu arıtma tesisi ve ikici düzenli depolama alanının hizmete girmesi ile beraber tam kapasite çalışmaya başlayacak.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36