Büyükşehir ekipleri, Heyelandan Zarar Gören Yollarda Güvenliği Sağlıyor

Büyükşehir ekipleri, Heyelandan Zarar Gören Yollarda Güvenliği Sağlıyor

Büyükşehir ekipleri, Heyelandan Zarar Gören Yollarda Güvenliği Sağlıyor
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte etkili olan yağışlar nedeniyle Erdemli İlçesi’nde oluşan çökmeler ve heyelan sonucunda hasar gören yollara anında müdahale ediyor.

Büyükşehir ekipleri, Erdemli İlçesi Kösbucağı, Çamlı ve Fakılı grup yolunda olası can ve mal kaybına neden olacak afetlerin yaşanmaması için kolları sıvadı. Ekipler, genişletme, bypass ve yol açma çalışmalarıyla bölgede yaşanan sorunları ortadan kaldırıyor.

Mersin’de etkili olan yağışlar nedeniyle Erdemli İlçesi’nde oluşan çökmeler ve heyelan, bölge sakinlerine korkulu anlar yaşatırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede olası can ve mal kaybına neden olacak afetlerin yaşanmaması için kolları sıvadı.

2 yerde çökme, 1 yerde heyelan

Mersin’in Erdemli İlçesi Kösbucağı, Çamlı ve Fakılı grup yolunda şiddetli yağışla birlikte yaşanan çökmeler ve heyelan bölge halkında paniğe neden oldu. 100 metre uzunlukta, 2 metre eninde, yaklaşık 3 metreyi bulan çökme nedeniyle yol tamamen ulaşıma kapanırken, ekiplerin anında müdahalesi ile bypass yapılarak yeni bir yol açıldı.

Yine aynı yolun 120 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümünde de nedeni anlaşılamayan bir çökme oluştu. Yaşanan çökme nedeniyle kapanan yol, yine Büyükşehir Belediyesi’nin dolgulu yol genişletme ve büz borular ile yaptığı altyapı çalışması sonrası ulaşıma açılarak, asfalt öncesi son çalışmalar tamamlandı.

Kısa sürede ulaşıma açıldı

Dağ yamacından kopan tonlarca toprağın yola akması nedeniyle oluşan heyelan da aynı yolun 100 metrelik kısmını ulaşıma kapatırken, heyelan ve çökmeler sırasında yolu kullanan kimsenin olmaması sevindirici bir gelişme olarak karşılandı. Heyelan nedeniyle kapanan yol da kısa süre içerisinde ulaşıma açılırken, bölge sakinlerinin korkarak kullandığı yolda olası doğal afetlerin bir daha yaşanmaması ve afetler nedeniyle can ve mal kaybı meydana gelmemesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

5 bin 700 metreyi bulan yol genişletme ve bypass işlemlerinin sona yaklaşıldığı bölgede oluşan göçük ve toprak kaymaları halkta tedirginliğe yol açarken, tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan oluşan zararı ortadan kaldırmaya uğraşırken, diğer taraftan da yürütülen çalışmalar ile olası afetlerin önüne geçmeye çalışıyor.

Büyükşehir’in müdahaleleri takdir topluyor

Yaşanan afetlerin ardından durumun Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesi ile anında müdahalede bulunulduğunu aktaran Çamlı Mahalle Muhtarı Veysel Ünver, “Maalesef bu sene yağışların aşırı olmasından dolayı, buranın da zaten sulak bir alan olması nedeniyle çok fazla çökme meydana geldi. Daha ileride daha fazla çökme var. Burası ve burası gibi yerlerde, özellikle altından su geçen yerlerde sürekli çökmeler ve toprak kayması oluyor. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi’ni ne zaman aradıysak, anında yardımımıza koşuyorlar. Saat kaç olursa olsun, gece saatlerinde bile müdahale ediyorlar. Heyelan olduğunda da arar aramaz hemen geldiler. Yol tamamen kapalıydı, yan taraftan yol açarak geçiş verdiler ve can ve mal kaybının önüne geçtiler” dedi.

Fakılı Mahalle Muhtarı Suat Yanar da, sürekli oluşan kayma ve çökmeler nedeniyle ulaştıkları Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesi sayesinde can ve mal kaybı yaşanmadığına dikkat çekti. Muhtar Yanar, “Bu seneki yağışlardan dolayı her taraf yerinden oynuyor ve kaymalar oluyor. Büyükşehir Belediyemiz de burada yol çalışması yürütüyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor ve köylülerimiz mağduriyet yaşamadan, gece 1’de bile arasak, ekipler hemen gelerek, müdahalede bulunuyor. Burası daha önceden çok daha riskliydi. Şu anda risk azaldı ama çamurun biraz daha çekilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36