BÜYÜKŞEHİR HAYVANSEVER MİNİKLERİ AĞIRLADI

BÜYÜKŞEHİR HAYVANSEVER MİNİKLERİ AĞIRLADI

BÜYÜKŞEHİR HAYVANSEVER MİNİKLERİ AĞIRLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla 2 bine yakın öğrenci Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yaşayan hayvanları ziyaret etti. Ziyaretin ardından bakımevinde verilen mini konser ile öğrenciler eğlence dolu bir gün geçirirken, Tarsus Hayvan Parkı’nda bakım ve tedavileri tamamlanan toplam 25 kuşun doğaya salımı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamında, hayvanların korunmasına dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla farklı okullardan anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki yaklaşık 2 bin öğrenci Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Geçici Hayvan Bakımevi‘ne getirildi.

Topluma merhamet ve sevgi mesajları vermek, hayvanlar için daha güvenli bir dünya oluşmasına katkıda bulunmak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi sayesinde, küçük yaşlarda çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın önemi bir kez daha vurgulandı. Ziyarette veteriner hekimler tarafından hayvanların nasıl tedavi edildiği, hayvanları koruma kanununun içeriği ve hayvan sahiplenme şartları gibi konular hakkında bilgi verildi. Ayrıca çocuklara, sokakta yaralı bir hayvan gördükleri zaman ‘444 2 153’ nolu Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi numarasını arayabileceklerinin bilgisi verildi.

Gerçekleştirilen ziyaretler esnasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu da öğrencilere eşlik etti ve onlarla birlikte bakımevini gezdi. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden çocukların mutlulukları gözlerinde okunurken, hayvanlara mama ve süt yedirdi.

25 kuş doğaya bırakıldı

Ziyaret sonrasında Tarsus Hayvan Parkı'nda görevli biyolog Altay Atlı tarafından verilen mini konser ile çocuklar şarkılar eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdi. Etkinliğin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu ve öğrenciler ‘Bütün canlılar doğada serbestçe yaşama hakkına sahiptir’ diyerek Tarsus Hayvan Parkı’nda bakım ve tedavileri tamamlanan 20 güvercin ile 5 kumruyu gökyüzüne bıraktılar.

Cücük: “Hayvanları sevenler, insanlarımızı da sever”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün önemine vurgu yaparken,  “12 senedir bu barınaktayım, bu kalabalığı şimdiye kadar görmedim. Bunu sağlarken de gerek okul yönetimleriyle, gerek Milli Eğitim ile birlikte okullarda hayvan sevgisini aşılamak için programlar yaptık. Hayvan eğitimi hakkında bilgiler verdik. Halkımız da, öğretmenlerimiz de çok duyarlı çıktı. Öğrenciler, hayvanlarımızla baş başalar. Sadece bir gün değil, her gün hayvanlarımızın haklarını korumamız gerekir. Ama yine de bir gün dahi olsa hatırlamak gerçekten çok güzel. Hayvanlara şu an yiyecek getiriyorlar, aslında bizim barınak olarak yiyeceğe falan ihtiyacımız yok. Esas ihtiyacımız olan hayvanlara karşı olan sevgi. O sevgiyi bu şekilde aşıladıktan sonra da yapabilecek bir şey yok. Hayvanları sevenler, insanlarımızı da sever, doğayı da sever. Şu an hiç biri buradan ayrılmak istemiyor. Ben hayvanlar adına çok mutluyum” dedi.

Tamer: “Birçok öğrencimiz de hayvan sahiplenmek istiyor”

Çavuşlu İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Sevda Tamer, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü okulda yaptığımız etkinlikler haricinde, çocukların hayvanları görerek daha iyi anlayacaklarını düşündük. Nitekim öyle oldu. Birçok sorumuz vardı. Veteriner hekimimizden ve çalışanlardan bunların cevaplarını aldık. Birçok öğrencimiz de hayvan sahiplenmek istiyor. Ona da olanak sağlamış olduk. Bir farkındalık oluşturduk. Burada bu hayvanların sevgiye ihtiyacı var, bunu vermek adına neler yapabileceğimizi gördük. Bundan sonra inşallah daha bilinçli bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Menteş Ortaokulu ana sınıfında öğretmenlik yapan Buket Ünlü de “Çok güzel bir etkinlik. Zaten biz öğrencilerimizle sürekli hayvanlarla ilgili etkinlikler yapıyoruz. Onların da canlı olduğu, korunmaya, barınmaya, sevgiye ihtiyaçları olduğunu sürekli konuşuyoruz. Bugün de böyle bir etkinlik içerisinde olmak, öğrendiklerini pekiştirmek adına çok güzel. Hatta böyle bir etkinlik de beklemiyorduk. Çok memnun olduk. Öğrencilerimiz de hem eğlendi, hem öğrendi. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

9 yaşındaki Nazlı Karar ise, “Bugün hayvanları koruma günü. Benim için hayvanları korumak demek, hayvanları sevmek, dışarıdaki hayvanları buraya getirmek, hayvanlara yemek vermek ve onları sevmek demek. Ben hayvanları çok seviyorum ve buraya geldiğim için çok mutlu oldum” diye belirtti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79