Büyükşehir Meclisi’nde Atakent tartışması

Atakent’in Deniz Kızı A.Ş’ye verilmek istenmesi tartışma yarattı.

Büyükşehir Meclisi’nde Atakent tartışması

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, Silifke’deki Susanoğlu ve Kapızlı sahillerinin işletme hakkını alan Büyükşehir’in bu hakkı belediye şirketi Deniz Kızı A.Ş’ye devretmek istemesi ile ilgili teklif tartışma yarattı.

Mecliste Silifke’de Susanoğlu ve Kapızlı sahillerinin işletme hakkını alan Büyükşehir’in bu hakkı belediye şirketi Deniz Kızı A.Ş’ye devretmek istemesi ile ilgili teklife ilişkin komisyon raporları görüşüldü.

Plan Bütçe ile Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonları’nda söz konusu sahillerin, AK Parti, CHP VE HDP’li üyelerin, “Üçüncü şahıslara kiraya verilmesin” talebi, mecliste oylamaya sunuldu. Oylamada HDP’li iki meclis üyesinin mazeretli sayılması, 4 AK Partili, 1 CHP’li üyenin toplantıya katılmaması ve AK Parti’den Abdullah Yaşar’ın da MHP lehine oy kullanması sonrasında oylar 35-35 eşit sayıda çıktı.

İki oy hakkı bulunan Burhanettin Kocamaz’ın ‘evet’ oyu vermesi ile sahilleri Deniz Kızı A.Ş’nin işletmesine, istediğinde de işletme hakkını üçüncü şahıslara verebilmesi olanak sağlandı. Çıkan bu sonuç, MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin o sahilleri birilerine ranta açacağı şeklinde yorumlanırken, AK Partili Abdullah Yaşar’ın MHP lehine oy kullanması da kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

MHP'Lİ ÜYEDEN ÖZEL SEKTÖR AÇIKLAMASI

MHP’li Meclis üyesi Kerim Tufan işletmeciliğin farklı bir olay olduğunu söyleyerek, “Biz İmar İnşaat’ta yaşadık gördük, belediye hizmeti farklı bir olay, işletmecilik farklı bir olay. Şimdi belki karşımıza çok cazip bir özel sektör teklifi çıkabilir, orasını çok rantabıl bir şekilde işletilebilir düşüncesiyle bu madde konuldu. Ama kontrol belediyede olacak. Kafanızda tereddüt olabilir ama orası belediyenin de, Silifke’nin de, Mersin’in de yüz akı olan bir yer” dedi.

TURGUT, “TEHDİTLER ALDIM”

Bu konuyla ilgili söz alan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un sahilleri Deniz Kızı A.Ş.’nin kendisinin işletmesini, 3’üncü şahıslara vermesi durumunda vatandaşın mağdur olacağını söylediği öğrenildi.

Turgut,  “321 kilometrelik sahil şeridinin 115 kilometresi Silifke’ye ait. Susanoğlu’nun nüfusu yaz aylarında 100 bine kadar ulaşıyor. Daha önce buralar adeta talan edilmiş, çok miktarda kaçak yapı oluşmuş. Biz yönetime geldikten sonra bunlarla mücadele başlattık ve Atakent plajında 113 kaçak yapıyı yıktık. Müfettişler gelip, inceleme yaparak oranın temizlendiğini gördüler. Temizlik sırasında, ben ölüm tehditleri bile aldım. Sonrasında Susanoğlu Plajı tertemiz hal geldi. Şuanda hiçbir kaçak yapı yok. Sahillerin rant kapısı olmaktan çıkarılması için belediye olarak biz işletelim istedik ancak işletme hakkı öncelikli olduğu için büyükşehire verildi. Ama büyükşehirin de Deniz Kızı A.Ş.’ye, 3’üncü kişilere işletmeye verme yetkisi ile buraları vermesi, orada kontrolün kaybedilmesi demek. Rantın çok büyük olduğu bir bölge, çok ciddi sorunlar yaşanabilir. Talebim; 3’üncü şahıslara devredilememeli. Söz konusu alanda 11 büfe, yanında tuvalet, soyunma kabini ve şezlonglar var. Bir büyük işletme burayı nasıl işletebilir? Vatandaşa maliyeti yüksek olur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36