Büyükşehir, trafik akışında sıkıntı yaşanan kavşaktaki sorunu ortadan kaldırıyor

Büyükşehir, trafik akışında sıkıntı yaşanan kavşaktaki sorunu ortadan kaldırıyor

Büyükşehir, trafik akışında sıkıntı yaşanan kavşaktaki sorunu ortadan kaldırıyor
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta trafik akışında sorun yaşanan bölge ve kavşaklarda yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Tarsus-Çamlıyayla yolu ile Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin kesiştiği ve “Konak Kavşağı” olarak adlandırılan noktada, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni proje dahilinde çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı yol bakım ve onarım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında söz konusu kavşakta, araçların güvenli şekilde geçiş yapabilmesi için düzenleme çalışması hayata geçiriliyor. Kavşak düzenleme çalışmalarıyla birlikte asfalt yenileme çalışması da gerçekleştirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus’ta trafik akışının güvenli ve seri şekilde yapılabilmesi için sorun yaşanan bölge ve kavşaklarda yeni düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerini bağlayan, bunun yanı sıra hem yaylacıların, hem de kırsal bölgede yaşayan vatandaşların sıklıkla kullandıkları Atatürk Caddesi’nin bitiş bölümü ile Konak bölgesine uzanan Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin kesiştiği kavşağa, Büyükşehir ekipleri tarafından yeni düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor.

Altyapı çalışması başlatıldı

Aşırı yoğunluk nedeniyle özellikle yaz aylarında zaman zaman kazaların yaşandığı kavşakla ilgili özel olarak hazırlanan proje dahilinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı yol bakım ve onarım ekipleri tarafından altyapı çalışması başlatıldı.

Söz konusu kavşak bölgesinde genişletme ve düzenleme çalışması yapan ekipler, hazırlanan projeye göre bordür taş döşemesini gerçekleştirdi. Kavşakta yıpranan asfaltın sökülmesi ve zemin hazırlığı için ağır iş makinalarıyla mesai harcayan Büyükşehir ekipleri, hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmasını yapacak.

Kavşak düzenlemesiyle birlikte Tarsus-Çamlıyayla yol güzergahı ile Konak bölgesine giriş-çıkış yapacak araçların azami şekilde güvenli geçişleri hedefleniyor.

 Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi refüj çalışması

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un yeni genişleme alanı olan Konak bölgesinden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin eksik kalan refüj bordür taş döşeme işlemlerini de yerine getiriyor. Söz konusu cadde üzerinde yapılan çalışmalar dahilinde, caddenin Gazipaşa Bulvarı ile kesişme noktasında da düzenleme ve asfaltlama çalışması önümüzdeki günlerde uygulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79