Büyükşehir’den Organ Bağışı Etkinliği

Büyükşehir’den Organ Bağışı Etkinliği

Büyükşehir’den Organ Bağışı Etkinliği

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, organ naklinin önemine dikkat çekmek ve yetersiz sayıdaki organ bağışını artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Organ Nakli Farkındalık etkinliğine katıldı.

Türkiye’de yetersiz kalan organ bağışının önemine dikkat çekmek, organ bağışını artırmak ve çalışanların bu projelerde aktif rol almasını sağlamak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Organ Nakli Farkındalık etkinliğinde kurulan stantta organ bağışının bilgilendirilmesi ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Sosyal Sorumluluk Projelerine katkı sağlanması ve çalışanların bu projelerde aktif rol almasını sağlamak amacıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı,  Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve personel katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Türkiye’de 30 binden fazla insanın organ bağışı beklediğini ve insanların organ bağışının önemi konusunda bilinçlenmesi gerektiğini dikkat çekerek personel ve yöneticileri organ bağışı konusunda hassas olmaya davet etti.

Açılan stanttan bilgi alan Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve personel organ bağışına destek vererek organlarını bağışladı. Organ bağışı için görevlendirilen sağlık personeli 8-12 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanlıklarını, Ekim ayının ilerleyen günlerinden de Tarsus, Silifke ve Erdemli’de yer alan şube müdürlüklerini gezerek organ bağışının önemine dikkat çekecek ve organlarını bağışlamak isteyen personelden bağış kabul edecek.

Organ bağışı neden önemli?

Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra organ ve dokularının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. Organ bağışı yapıldıktan sonra sadece bir yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü kararı alınması halinde organlar kullanılmaktadır. Diğer ölüm hallerinde organlar alınmaz.

Türkiye’de çeşitli hastalıklar nedeniyle organları zarar gören 30 binden fazla insan organ bağışı bekliyor.  Bu hastaların birçoğu organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Bu yüzden organ bağışı, başka bir insana hayat vermek anlamına gelir. İnsan öldükten sonra organlarını kullanamayacağı için bağışlaması hayatta kalan kişiler için büyük önem taşıyor. Organ bağışının artması, daha fazla insanın hayat bulması anlamına gelmektedir.

Organ bağışı yapmak isteyen kişiler kendilerine en yakın İl Sağlık Müdürlükleri, Devlet Hastaneleri, Aile Sağlık Merkezleri, Toplum Sağlık Merkezleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Semt Poliklinikleri’ne giderek organ bağışı yapabilirler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36