Büyükşehir’in mobil tırı deprem mağdurlarına sıcak yemek ulaştırıyor

Büyükşehir’in mobil tırı deprem mağdurlarına sıcak yemek ulaştırıyor

Büyükşehir’in mobil tırı deprem mağdurlarına sıcak yemek ulaştırıyor
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da yaşanan ve Malatya başta olmak üzere çevre illeri de etkileyen deprem sonrası ekiplerini seferber etti. Depremin ardından bölgeye ulaşan 11 kişi ve 2 canlı arama-kurtarma köpeğinden oluşan arama kurtarma ekibi, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

Yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır ile mobil mutfak da bölgedeki deprem mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Malatya’nın Doğanyol İlçesi Gökçe Mahallesi’ne giden mobil mutfak aracı, öğlen ve akşam olmak üzere günlük yaklaşık 1000 deprem mağduruna sıcak yemek ulaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezi Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hasara yol açan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için ekiplerini seferber etti. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan canlı bir şekilde kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da deprem mağdurlarının ihtiyaç duyacağı malzemeleri hazırlayarak, deprem bölgesine gönderdi. 25 Ocak 2020’de yola çıkan tırlar bölgeye ulaşarak, yardım malzemelerini depremzedelere teslim etti. Mobil mutfak aracı da bölgedeki insanların sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Yardım malzemeleri ve mobil mutfak bölgeye ulaştı

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla giyecek ve yiyecek malzemelerinin olduğu 2 tırı, bölgeye ulaştı. Tırlarda 500 adet erzak kolisi, çocuklar için toplam 2 bin 160 adet, yetişkinler içinse 60 giyecek ve 285 adet yorgan olmak üzere toplam 3 bin 5 adet yiyecek ve ısınma ihtiyacını karşılayacak malzeme gönderildi. 500 adet erzak kolisinin içerisine bakliyat, yağ, şeker, salça ve tuz gibi temel yiyecek malzemeleri yerleştirildi. Bölgeye gönderilen malzemeler, depremzedelere ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, içerisinde 10 bin kişilik gıda malzemesinin bulunduğu mobil mutfak aracı da bölgede hizmet vermeye başladı. Malatya’nın Doğanyol İlçesi Gökçe Mahallesi’ne giden mobil mutfak aracı, öğlen ve akşam olmak üzere günlük 1000 deprem mağduruna yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Ekipler depremin yaraları sarılana kadar bölgede kalarak depremzedelere yardım eli uzatmaya devam edecek.

Büyükşehir’in arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın arama-kurtarma ekipleri de deprem bölgesine gittikleri günden itibaren sürdürdükleri çalışmalarda, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

Depremin yaşandığı 24 Ocak gecesi saat 20.55’i izleyen saatlerde yola çıkan ve 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak, Mersin’e geri döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79