Çaltıbozkır Derneği'nden Ses Getiren Şenlik

Çaltıbozkır Derneği'nden Ses Getiren Şenlik

Çaltıbozkır Derneği'nden Ses Getiren Şenlik

 

Bu yıl birincisi düzenlenen Çaltıbozkırlılar Buluşma Şenliği büyük katılımla gerçekleşti.

Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 1. Çaltıbozkırlılar Buluşma Şenliği Sina eski okul bahçesinde yapıldı. 25 Ağustos'ta yapılan şenliğe başta Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut olmak üzere, önceki dönem belediye başkanları Süleyman Sırrı Oğuz ve Sadık Avcı, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Çaltıbozkır köylüleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda,  yerel sanatçılarımız Mehmet Partal, Ali Yapalak, Ümit Halit Üçyıldız, Remzi Kır ve Hüdayi Yüksel söyledikleri türküler ve okudukları şiirlerle konukları yeri geldi duygulandırdı yeri geldi oynattı. Yöresel yemek ikramları yapılan ve köy ürünlerinin sergilendiği etkinlikte halk oyunları gösterisi de yapldı.

Sina Okulu eski öğrenciler ve öğretmenlerin seneler sonra buluşmasına vesile olan etkinlikte, anılar anlatılarak duygu dolu anlar yaşandı.

Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Asım Özçelik derneğin kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattığı konuşmasında, “Bir öğretmen olarak, Çaltıbozkır'daki bu eğitim yuvasının harap ve bitap hali benim yüreğimi parçaladı. Bunun etkisiyle mahallemizdeki 7 okulu yeniden halkımızın hizmetine sunmak hedeflerimizin en başındadır. Ama asıl amacımız köyünüzün sosyoekonomik ve kültürel açıdan ele alıp, kalkındırıp, doğal güzelliklerini bir marka haline getirmektir. Bir hedefimiz de üretim toplumu oluşturmaktır. Üretimden gelen gücümüzü birleştirip üretici birlikleri kuracağız. Tüketen toplum olmaktan, üreten, yenilikçi ve araştırmacı bir toplum oluşturmaya çalışacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz birinci ilgi alanımız olacak. Ayrıca muhtaç ve yaşlı insanlarımıza da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıcağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü kendimize düstur kabul ettik.“ ifadelerini kullandı.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut konuşmasında, “Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle çok güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş. Her birinin kalbi Çaltıbozkır sevgisiyle atıyor. İnşallah gelecek senelerde çok daha güzel bir organizasyon haline gelecek. Köylerimize ve köylülerimize sahip çıkmak, destek olmak bizim görevimizdir. Burada benim dikkatimi çeken en önemli unsur anlatılan anılar değil, anlatan kişilerin yaşadığı duygu yoğunluğu oldu. Uzun seneler geçmesine rağmen buradaki ilkokul anıların hatırlamaları, duygulanmalar çok anlamlı. İşte Çaltıbozkır' ı Çaltıbozkır yapan faktörlerden birisi de bu. Çaltıbozkır, Atatürk'ün bıraktığı değerlere sahip çıkan, ilke ve inkılaplarını gözeten insanlardan oluşan bir köy ve bu derneğin en önemli görevlerinden birisi de, unutmamamız ve unutturmamamız gereken bu değerlere sahip çıkmak olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğimiz nice şenlikler olması dileğiyle emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36