Caminin Restore Çalışması Neden Durdu

Caminin Restore Çalışması Neden Durdu

Caminin Restore Çalışması Neden Durdu

 

Mülkiyet sorunu yaşandığı belirtilen Alaadddin Caminin restorasyonunun durması Silifkeli vatandaşı endişelendirdi.

Selçuklu sultanlarından Alaaddin Keykubat döneminde yapılmış ve şehrin tam merkezinde olduğu için Merkez Camisi olarak da bilinen yaklaşık 2 bin yıllık camiinin uzun yıllardır yılan hikayesine dönen restorasyonunun başlaması Silifkelilerde sevinç oluşturmuştu.

Mülkiyet sorunu nedeniyle durduğu belirtilen caminin biran önce hukuki işlemlerinin yapılması ve çalışmalara devam edilmesi bekleniyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Caminin restorasyonu ve tamiri bitince

500 kişilik muazzam bir hal alacağı belirtiliyor.

Yaptığımız araştırmalara göre: 600 günde bitirilmesi planlanan caminin restorasyon çalışmasının kamulaştırılamayan müftülük binası nedeniyle durduğu öğrenildi.

Camileri Yaşatma Derneğine ait olan müftülük binasının kamulaştırma çalışması için dernek yetkilerinden kimseye ulaşılamadığı öğrenilirken, kamulaştırma evraklarının hazırlıkları da bir taraftan sürdüğü öğrenildi. Restorasyon çalışması mülkiyet problemi nedeniyle durdu.

Bunun yanı sıra: Çalışmaların sırasında vatandaşın ibadetlerini  Silifke Belediyesi  altında oluşturulan mescitte kılabilecekler.

 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Silifke Müftüsü Emin Yüksek, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünce yapılan ihale sonucunda Merkez Alaaddin Caminin restorasyon ve genişletme çalışması başlamıştır. Proje 600 günlük iş bitirme projesidir. Yapılan çalışma esnasında eski müftülük binamızda bu çalışmanın içine alınacak. Caminin şuan ki alanı 500 kişilik. Amacımız genişletilmesiyle birlikte 1000 kişiye hizmet verebilmesidir. Tarihi dokusuna sahip, adına yakılan bir camii Silifke halkının hizmetine sunulacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79