CHP İl Kadın Kollarında Gülşah Yıldırım Genç Dönemi

CHP İl Kadın Kollarında Gülşah Yıldırım Genç Dönemi

CHP İl Kadın Kollarında Gülşah Yıldırım Genç Dönemi

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı seçimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve sergi salonunda gerçekleşti.

Kongreye Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Parti Meclis üyesi Fatma Güner, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Vahap Seçer , yıllarca CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığını yapan Pakize Esen, 13 CHP Mersin ilçe Kadın Kolları Başkanları, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve önceki dönem ilçe başkanı Cemil Sungur,partililer, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kogrede tek aday olarak seçime giden Gülşah Yıldırım Genç, kullanılan 203 oy ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı oldu.

Gülşah Yıldırım Genç, kongre öncesi yaptığı konuşmasında , ’’ 1988 Silifke Doğumluyum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunuyum. Evliyim.

3,5 yıldır partimizde aktif görev almaktayım. CHP Silifke Gençlik Kolları Başkanlığı görevine partim takdir etti atandık, olağan kongremizde de yönetim kurulumuzla seçildik. 16 Nisan, 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerde sahada kadınlar ve gençler disiplinli bir çalışma sürdürdük.

Demokrasiye olan inancım ve ülkemizde yaşanan eğitim, adalet, ekonomi, sağlık ve özgürlükler alanında, yani her alanda yaşanan sorunların aşılmasında kadın gücüne, kadın diline, kadın hassasiyetine inanıyorum.

Bir kadın susarsa, ülke karanlığa, bir kadın susarsa ülke yalnızlığa ve bir kadın susarsa ülke yasa boğulur... Kadın annedir, kadın eştir, kadın yardır. Mustafa Kemal Atatürk' ü ve Deniz' leri yetiştiren ve büyüten de bir kadındır.

Ayırmadan, ayrıştırmadan, bölmeden, ötelemeden, üzmeden, üzülmeden, ezmeden ezilmeden, özgürce, adilce yaşayabilme haklarımızı savunabilmek için bu yolda gece gündüz çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

Onurla gururla, ailemden köklerimden gelen Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Sol ideolojiye olan inancımla, Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti programlarına ve tüzüğüne bağlı kalarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte, ülkemin aydınlığı, ülkemin bağımsızlığı uğruna, koşul ve şartlar ne olursa olsun, durmadan ilerleyeceğime huzurlarınızda söz veriyorum. Bu süreçte yanımda olan, desteğini esirgemeyen, inancını yüreğinde hissetmiş, sokakların, devrimin ve 1919 ruhunu tekrar yaşayabilmenin umudunu hiç yitirmemiş tüm örgütlerimize sonsuz minnettarım.

Önceliğimiz kadınları birleştirmek, toparlamak, salon siyasetini sokağa taşımak olacak. Kadınlara, gençlere ve çocuklara dokunacağız. Dar gelirli vatandaşları tespit edecek, mağdur kadınlarımıza, eğitimden yoksun çocuklara ulaşacağız. CHP'ye hiç oy vermemiş vatandaşlarımızın oyunu alabilmek için kapı kapı çalışacağız.

Partimizin ilkelerinden asla taviz vermeden inançlarımız doğrultusunda, kadınlarımıza ve gençlerimize de aynı heyecanı vereceğimi, fark yaratıp ezber bozacağımı söylemiştim. Kadın Kolları Başkanlığı Yönetimde görev alacak arkadaşlarımız örgütün içinden gelen, siyasi deneyim ve bilgileriyle ekip ve takım uyumuna özen gösteren, attığı her adımın söylediği her sözün, yaşam tarzının ve davranışlarının sadece kendisini bağlamadığının bilincinde, söylem ve eylemleri birbiri ile örtüşecek, doğru iletişimler kurabilecek donanıma sahiptirler.

Kişilerin etnik kimliği ne olursa olsun, sevgiyle kucak açacak, benden yana olanlar-olmayanlar demeden, tüm üyelerimize aynı mesafede yaklaşmaya özen göstererek, eşitlik terazimizden şaşmayacağız. Birbirimizi anlamak, ben değil biz olmak, kişilerin üstünlüğü değil, örgütün üstünlüğünü sağlamak, partimizi iktidara taşımak için birleştirici güç olmak bizim esas amacımız olacaktır.

‘’Gençlikten Geleceğe’’ şiarıyla çıktığımız bu yolda, ‘’Merhaba Mersin, Aşkla Mersin’’ diyerek; Genel iktidarın ateşini Mersin’den yakacağız. Kongremizin şölen havasında, birlik ve beraberlik içerisinde geçeceğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sevdamızla, gönüllülüğe esas, sağlıklı bir örgüt yapısının oluşumunda, parti ahlakı ve kültürü ile hedeflerimize ulaşabilmek için hür ve özgür iradesi ile yanımızda olup destek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ‘’ dedi.

Tek aday olarak girdiği seçimde 203 oy ile İl Kadın Kolları Başkanı olan Başkan Genç, kongre sonrası duygusal anlar yaşadı. Her zaman destekçisi olan ailesine, eşine ve parti yönetimine, partililere  ve kadınlara teşekkür eden Genç, ‘’ Partimizin iktidara giden bu yolunda eğitimli yöneticiler, üyeler ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’yi vatandaşa anlatacak , herkesi kucaklayacak ve partimize kazandıracağız.  Demokrasiye olan inancım tam. Ülkemizde eğitim, adalet, ekonomi, sağlık ve özgürlük alanında yaşanan sorunların aşılmasında kadın gücüne , kadın diline ve kadın hassasiyetine inanıyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızla ve partimize gönül vermiş değerli yoldaşlarımızla CHP’Yi iktidara taşıyacağız.’’ Dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36