CKD’ den yerli tohum mücadelesi

CKD’ den yerli tohum mücadelesi

CKD’ den yerli tohum mücadelesi

 

Ata tohumların üretilmesi ve çoğalmasına katkı sağlamak ayrıca nesli tükenmekte olan tohumların canlanmasını amaçlamak üzere Silifke’de bu yıl ilk kez düzenlenen Tarım Günlerinde stant açan Cumhuriyet Kadınları Derneği Silifke Şubesi gerçekleştirilen etkinlikte yerel tohumlar kişiler arasında paylaşılarak geleceğe ışık tuttu.

“TOHUMLAR EN BÜYÜK SERVETİMİZDİR”

Toprak, bir vatanın olmazsa olmaz parçası olarak üstündeki insanları ve altındaki servetiyle paha biçilemez ulusal değerimizdir. Ve bu toprağın bağrında yüzyıllardır var olan ve bize atalarımızdan miras “TOHUMLAR” ise en büyük servetimizdir sözleriyle tarımsal kalkınmanın önemine değinen Cumhuriyet Kadınları Derneği Silifke Şube Başkanı Av. Harika Levent, “Silifkeli çiftçilerimizin dedelerinden, ninelerinden bugüne dek gelen Ata tohumlar toplandı, çeşit, tür ve yöre özelliklerine göre sınıflandırılarak kavanozlara konuldu.

Köylünün ve yerel tohumun yaşaması için mücadele ediyoruz. Bizler, köylerimizin kendilerine ait kültürlerini yaşatmaya, anneannelerimizden öğrendiklerimizi torunlarımıza anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Standa gelen herkese yerli tohumu anlatan dernek üyeleri üç gün boyunca bıkmadan usanmadan yerli tohumun önemi üzerinde durdular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36