CKD’nin yeni başkanı Harika Levent

Silifke Cumhuriyet Kadınları Derneğinin yeni başkanı Av. Harika Levent seçildi.

CKD’nin yeni başkanı Harika Levent

Cumhuriyet Kadınları Derneği Silifke Şubesi Genel Kurulunu Yaptı. Yapılan genel kurulda yeni başkan Av Harika Levent seçildi.

Yapılan genel kurul sonucunda Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Sekreter- Ecz.Gönül Soldan, Sayman- Emine Ataseven Sezer, Kezban Dikmen, Nimet Sarıbay, Hanım Yeşilbağ, Aliye Çetiner Getirildi.

Yapılan kurul sonunda secilen yeni başkan Levent bir konuşma yaptı. Levent; “Cumhuriyet devrimlerinin kadınlara sağladığı,  Devrimler bir lütuf değildir. Düşmandan temizlenmiş, Her karış toprakta kurtuluş savaşı kadınlarının emeği kanı ve gözyaşı bulunmaktadır.

Tarih tekerrür ediyor ne yazık ki. Emperyalizm bütün dünya ülkeleri ve özellikle biz kadınlar için tehdit oluşturuyor.  Çağdaş, Laik, Demokratik bir toplum ancak kadının haklarına

Kavuşmasıyla mümkündür.  M. Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin Devrimleriyle kulluktan yurttaşlığa dönüştürdüğü, biz kadınları şimdi ise yurttaşlıktan kulluğa dönüştürmek istemektedirler. Bugünde Tüm Kadınlarımızın bu davaya tüm yüreğimizle sahip çıkmamız gerekmektedir. Cumhuriyet Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Kadınların Ellerinde Aydınlığa Kavuşacaktır” dedi.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79