Çocuk istismarına karşı “beni duy” projesi

Sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok alanda farklı projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, “Beni Duy” projesi ile çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Çocuk istismarına karşı “beni duy” projesi
HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi arasında Çocuk İhmal ve İstismarına Yönelik İşbirliği taahhütnamesi çerçevesinde oluşturulan “Beni Duy” projesinin imzaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel tarafından atıldı.

Proje ile ebeveynlere, çocuk ihmal ve istismarı konusunda genel bilgilendirme yapılarak, özellikle cinsel dokunulmazlıklarına karşı işlenen suçlar konusunda eğitim çalışması yapılması amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, “Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim diyerek işe başladık ve hepimiz bu geminin içinde yer alıyoruz. Hedefe varırsak hepimiz mutlu oluruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, onları ilgilendiren her proje en hassas noktamız. Bu yüzden sosyal sorumluluk gerektiren projelere destek olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki çocuklarımız ile ilgili hayata geçirdiğimiz bu proje çok daha kapsamlı ve önemli projelerin oluşumuna vesile olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız özellikle de çocuklarımız ile ilgili konularda duyarlılığımızı her zaman göstereceğiz” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ise konuşmasında, gerçekleştirdikleri bilgilendirme çalışmalarından bahsederek, çocukların yetişme süreci ve dünyaya sevgi ile bakabilmesinin önemine değindi.

Çocuklarda Cinsel İstismara Karşı Farkındalık Artırılacak

Aile bilgilendirme eğitimleri, çocukların ihmali ve cinsel istismardan korunmaları hususunda belirli bir program çerçevesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından gerçekleştirilecek.

“Beni Duy” temalı cinsel istismara yönelik ebeveyn eğitim projesi, çocukları ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden öğrenci velilerini kapsıyor. Ebeveynler, çocuklarının yaş gruplarına göre sınıflandırılarak seminer programına alınacak.

Çocukluk döneminin cinsel gelişim ve bilgilenmenin henüz tamamlanmadığı bir süreç olması nedeniyle bu dönemde yaşanacak herhangi bir cinsel istismar eyleminin, özellikle yakın çevreden kaynaklanması çocukta meydana gelebilecek zararı daha da artırıyor. Bu bağlamda hazırlanan ve 2016 yılının tamamını kapsayacak olan “Beni Duy” projesi ile ailelerin ve böylelikle çocukların, cinsel istismarı tanımlamaları sağlanarak bu hususta bilinç ve farkındalıkları artırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilecek projeyle hem geniş kitlelere ulaşmanın yolu açılacak hem de projeden elde edilecek sonuçlar doğrultusunda farklı kitlelerin bu hususta bilinçlendirilmesine yönelik yeni projeler hazırlanmasına olanak sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79