Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

 Mersin’in Silifke İlçesinde 5395 Sayılı "Çocuk Koruma Kanunu" kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in başkanlığında Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Arbaş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Akbuğa, İlçe Sağlık Müdürü Yüksel Eren, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdür V. Hamdi Seyran, İlçe Denetim Serbestlik Şube Müdürü Sezgin Pelit, İşkur Şube Müdürü Mustafa Devecioğlu, İlçe Müftü Vekili Sıtkı Sever Ve Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdür Ayşenur Yılmaz’ın iştiraki ile gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda çocukların sağlık, eğitim, barınma, güvenlik konusu masaya yatırıldı.

 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında kamu kurumları tarafından tedbir kararlı (Sağlık, eğitim, barınma, güvenlik) çocukların durumları değerlendirilip, kamu kurumlarının ve sağlamış oldukları destekleyici ve önleyici tedbirler hakkında  bilgiler alındı. Ayrıca haklarında soruşturma ve kovuşturma yapılan çocukların, yaşına ve psikososyal durumlarına göre desteklenmesi ve yanlarında bulunmaları amacıyla Silifke’de görev yapan Psikolog, Sosyolog ve Sosyal Hizmet Uzmanları listesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe  Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesinin faydalı olacağı kararı alındı.

Ayrıca haklarında tedbir ve koruma kararı alınan çocukların tüm bilgilerinin İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi, çocukların durumunun değerlendirilmesi için yeni oluşturulan 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon Kurulunun 2 ayda bir  toplanması kararlaştırıldı.

Kaymakam Cinbir, tedbir almanın bedel ödemekten  daha kolay ve daha iyi olacağının altını çizerek, “İhmal ve İstismarların daha kötü sonuçlar doğurmadan önce nasıl önlenebileceği hakkında İlgili kurumlarca daha özverili çalışmalar yapılması gerektiği ve bu doğrultuda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanarak,  sorunların çözülmesi noktasında birlikte  özverili ve dikkatle hareket edilmesinin yerinde olacağını belirtti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36