“Cumhuriyet ve Demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız”

“Cumhuriyet ve Demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız”

“Cumhuriyet ve Demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız”

 Başkan Turgut, “Cumhuriyet ve Demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Toplumun her türlü darbe karşısında ortak tepki vermesi gerekiyor. Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkmak ve her türlü darbeye karşı durmak için bir olmaya ve beraber olmaya devam edeceğiz. Darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde darbenin başarısız kılınmasında en önemli rolü üstlenen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinin, ülkemiz demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınması halkımızın topyekûn olarak parlamenter demokrasimize sahip çıkmasıyla sağlanmıştır. Ülkenin geçmişten bugüne darbelerden çok çektiğini, kanlı ve acı darbelerin bıraktığı izleri hala taşıdığını tüm Türkiye bilmektedir.

Yeni bir darbe asla kabul edeceğimiz bir olay değil. Son nefesimize kadar Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkacağız. Yurttaşlarımızın özgür iradesine, temel ilkemiz olan Demokrasiye yapılan bu çirkin saldırıyı, bu saldırının arkasındakileri şiddetle kınıyorum. Darbe ile kurtuluş ve demokrasi olamaz. Silifkeliler olarak tüm Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi; bugün de, yarın da demokrasimize sahip çıkacağız. Fikirlerimiz, görüşlerimiz ve düşüncelerimiz ne olursa olsun bir olalım, beraber olalım. Ayrılmayalım ve ayrıştırılmayalım.  Yaşadığımız bu karanlık dönemden Atatürk'ün aydınlığı ve Demokrasi'ye olan bağlılığımız ile çıkacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79